發新話題

[GHK] GHK SIG 553 GBB

睇完都心郁郁

引用:
原帖由 AK-74 於 17-8-2018 11:13 發表

想請問師兄,乜喱支槍可以用圓形(前/後) 準星嗎?
真鐵前西應該可以互換, 後西座是焊的
睇下可否拆骨DIY後西上去, 個人喜歡550系列前後西

引用:
原帖由 JBL 於 16-8-2018 15:40 發表
39287827_1330483593754396_4610249364751777792_o.jpg?_nc_cat=0&efg=eyJpIjoidCJ9&o ...
WOW!立即有'錦上添花'的美感. 呢D刻字錢,唔慳得. Thx for sharing.

引用:
原帖由 AK-74 於 17-8-2018 11:58 發表

但係552都好似係前後西果喎,我個人喜歡前後西加埋中間骨呀?不過我唸應該都係552黎,唔知 GHK 出唔出呢?
552唔同結構應該機會不大
廠方可能覺得個後西組成本貴所以唔做, 如果砌到CLASSIC 550,551就正
MFI有出過後西連頂骨, 都幾好睇

啱先撞到個師兄係CRW攞貨,佢借我上手摸左陣,鋼身真係好正,加埋d刻字,毒已中。

Thank you 啱先撞到果位師兄!

回覆 106# 的帖子

Governmanet

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 laiwangkai 於 2018-8-17 23:55 發表
Governmanet
OMG

禾頭先都以為自己睇錯...以為係Switzerland English...
引用:
原帖由 laiwangkai 於 17-8-2018 23:55 發表
Governmanet

小弟不才,553是否民版先有白字Marking? 因為網路上的資料或相片不多,所以好奇一問?有錯請指出.謝謝

引用:
原帖由 matthong 於 18-8-2018 04:45 發表
小弟不才,553是否民版先有白字Marking? 因為網路上的資料或相片不多,所以好奇一問?有錯請指出.謝謝
https://www.waffenboerse.ch/sig-sturmgewehr-553-sb-ha-p-black-gp90-223-rem.html
師兄,我做左少少功課,但唔知係唔係100%啱,原廠或歐洲版應該係好似依枝咁,只有左邊年份,型號,S/N no係下身,之後就乜都無。
左邊上身有字係應該入口美國時加落去嘅,有唔同嘅廠有唔同寫法。
J兄張相係552而唔係553,553右邊身應該係唔會有J兄相中的字。
另外入口版大部分(我唔敢講全部)都係單發版,型號係553-2sp,反而歐版有full auto應該好似依枝咁得左邊有字

發新話題