發新話題

點解台灣成日炒機?

其實日本已經訂購42架F35B,配置出雲號...
引用:
原帖由 stevechau 於 6-6-2018 10:12 發表

窮都係其次......最煩係有錢但無人肯賣貨比佢~
你估台仔/日本唔想買F22/F35咩~
連批2戰坦克諗住換左佢買新, 點知都係比人地叫你再UPDAGRE架車耍走佢算數~
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 JBL 於 6-6-2018 22:08 發表

好耐以前90年代自制過經國號IDF,發動機美佬買,可惜以成絕唱......
美國當年一知道臺灣可以自行研制戰機,立刻出2招打跨臺灣,一招是發動機加價,二是把次等F16降價,務求要臺灣的戰機科研冇得發圍。
要臺灣的軍工繼續做美國契弟。

又唔好講到共諜萬能,因為發動機圖紙都噸噸聲計
而且FC-1個發動機圖紙真係你送比大陸大陸都唔要,仲差過中美蜜月期d計劃

前幾個Post俾我煎到唔覆機,突然間咁「中肯」唔加自己評語喇?
引用:
原帖由 MG-42 於 6-6-2018 22:22 發表

你估我係你咩...
究竟世界上還有神嗎?

我諗台灣戰機、潛艇就算「投共」,大陸都未必可以100%完全Copy到。
而且日本方面又急起直追,買42架F-35,應該有好戲睇。
引用:
原帖由 JBL 於 6-6-2018 22:35 發表

中國壓力第一因素,第二係共諜遍佈寶島內部,美佬心知肚明賣靚野比台仔d核心機密好快比大6囉到,台仔高官個個貪錢,有錢爭住做共諜.....
究竟世界上還有神嗎?

1 個讚好! TOP

發新話題