發新話題

點解台灣成日炒機?

引用:
原帖由 JBL 於 6-6-2018 22:55 發表

邊洗要圖紙,依家連宅男上傳女相都用手指,d數量一樣噸噸聲計
第五縱隊以前打敗國民黨,將來同樣收伏民進黨,信乎....
電子檔邊個敢用,一比人改過材料處理工藝等於成堆圖紙作廢
原始圖紙有冇改過明眼人一睇就知
當年買瓦良格號最最重要決定性因素係鳥克蘭買船包圖紙

引用:
原帖由 MG-42 於 6-6-2018 23:06 發表

二戰潛艇重用? 有冇咁恐怖...
Tench-class submarine,王師代號「海獅」

我對你並不設底線,總之得閒就啪吓你,幾爽呀!又刺激收視率。
引用:
原帖由 MG-42 於 6-6-2018 23:04 發表

你自己自打嘴巴... 自傷矛盾,前言不對後語...  應你都曬氣  

講廢話就唔該借過啦..  
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 6-6-2018 22:52 發表
我諗台灣戰機、潛艇就算「投共」,大陸都未必可以100%完全Copy到。
而且日本方面又急起直追,買42架F-35,應該有好戲睇。
唔抄到100%,抄到70%都感覺不妙啦
日本買F35B係朝貢美國,幾時有貨交都唔知。
所以日本要自行研發先係正路。

韓國加注,預計今年開始交貨,而日本就今年年開始入役。
如果維基百科的資料有參考價值,那日本加韓國將會有超過一百架F-35服役。
VOA報導:
https://www.google.com.hk/amp/s/ ... om/amp/4267687.html
大陸環球網報導:
https://m.huanqiu.com/r/MV8wXzEx ... -01%2F11563164.html
引用:
原帖由 Lolanto 於 7-6-2018 01:01 發表

究竟世界上還有神嗎?

你對我XX都冇用㗎?我份人咁執著,慢慢玩又點話。
引用:
原帖由 MG-42 於 7-6-2018 01:26 發表

為收視?   CGF廣告你有數拆咩? 其實你係咪輕度XX..?
究竟世界上還有神嗎?

美國佬一向對班手下都係可以控制就盡控制,用裝備控制對家軍隊
心神個計劃上台冇耐時,美國就突然放鬆對日本賣F-35B
前兩年終於係唔夠經費情況下夾硬整到原型機,但係自衛隊仲夠唔夠錢買都成問題
好多國家地區都係咁比美國鏈住春袋,好在西歐一早就搞歐洲一體化,唔係大概都奶野

只不過對台灣又真係差左D,F-35就肯定冇份,F-15老虎蟹都唔賣,連坦克都懶得賣
聽講依家王師最先進果部坦克係M60
自製動力因為有美國賣武器又唔夠,即使整到亦到問題不少
雲豹我真係睇住佢由被瘋狂打機跌到飽受質疑
不論戰鬥力,我個人極度懷疑總體裝備水平台灣仔仲差過好多中東國家

而當係台仔連自製一架先進過M60A3的坦克都做唔到時
居然有人會認為台灣自主軍備研發係世界首屈一指,連世界工廠都唔可以100%仿製
呢個世界真係好奇妙
而且要仿製不如仿製下秦國青銅劍好過,起碼對考古有幫助

引用:
原帖由 rho837 於 6-6-2018 12:03 發表
戰機同極限改装車一樣! 成日都出事!

臺灣佬不知幾有錢! 只是大部分人都好低調! 早幾日同一對臺仔夫婦見面一身運動裝打扮載隻豬shock! 望一下他們間廠生產產品出口業績, 呢二十年來估計他們身家致小有60億港 ...
Allianz 計台灣人平均財值全球排第5..

引用:
原帖由 MG-42 於 6-6-2018 21:57 發表

咁台灣有冇自己生產過戰機?   自己生產起碼用新機唔係二手舊野

大陸炒機... made in china質量
台灣炒機... 新聞自由
美國炒機... 預算減左

呢D咪中肯囉
有段時期PLAAF對住台灣一邊既空軍係基本上無乜辦法,台灣漢翔既IDF應該算係華人圈第一款算入去三代(新標準話係4代)既戰機,華人圈第一款自制的具備視距外攻擊以及發射主動雷達引導空對空導彈既戰機,尼兩個o係當時黎講抵消佐佢引擎太屎尼個最大弱點……同期當時大陸既J-8II因為PD雷達開發進度同主動式中距飛彈既製造問題拖延,一直都係攜帶住PL-8尼d紅外引導導彈上天作戰,而且雷達既作用範圍亦不足,購自俄國既Su-27個多目標處理能力亦唔夠,主動式中距導彈使用都係要到04年由俄國引入Su-27SKM升級包之後先實現到此前祗具備使用R-27尼類半主動式(同美國佬AIM-7麻雀同類)。不過自J-10正式量產之後呢個就打破佐……

3 個讚好! TOP

引用:
原帖由 Lolanto 於 7-6-2018 01:01 發表

就整個體系黎講日本人無辦法徹底靠自己完成一型機,不過有一則消息話,美佬軍火大牛洛馬揾日本佬傾合作,日本佬出錢俾佢用F-22機身加F-35既設備,搞一款新嘢出黎,如果成事,會係一款硬o野

1 個讚好! TOP

因為F-16比較耐用,而家歐洲好似比利時同荷蘭仲有葡萄牙之類d國家仲用緊最早期批次既F-16,經過中期延壽之後,和平時期低強度使用係冇問題,台灣佬d幻影2000就真係打柴,大多數而家都處於封存狀態,用得既唔多

1 個讚好! TOP

Hamlet兄果然見識廣博,在下佩服。
某程度上,F35可算是F-22的簡化版,如果添加F-22的配套應該很爛砌。
引用:
原帖由 Hamlet 於 7-6-2018 11:01 發表

就整個體系黎講日本人無辦法徹底靠自己完成一型機,不過有一則消息話,美佬軍火大牛洛馬揾日本佬傾合作,日本佬出錢俾佢用F-22機身加F-35既設備,搞一款新嘢出黎,如果成事,會係一款硬o野
究竟世界上還有神嗎?

發新話題