發新話題

禁止軍方介入娛樂圈?傳《戰狼2》《紅海行動》被官方批「軍事主義」

多得據傳式新聞, 我依家至知原來可以3日內移走幾億美金、申請退出中國國籍、兼搞掂外國居留權.
上帝創造世界只用左6日, 因為佢唔駛填表...

只要果句據傳, 專家分析, 學者相信, 評論認為, 後面係跟住 "中國或成最後贏家",
咁就立即變得可信架喇.

引用:
原帖由 pbay 於 12-6-2018 17:23 發表
只要果句據傳, 專家分析, 學者相信, 評論認為, 後面係跟住 "中國或成最後贏家",
咁就立即變得可信架喇.
就因為人地On居, 所以相反P兄只要見到句據傳後面係跟住"中國最仆街", 就立即覺得可信了?

60億流動資金話走就走,柯南都唔敢咁作

引用:
原帖由 LCH925 於 12-6-2018 20:32 發表
60億流動資金話走就走,柯南都唔敢咁作
可能有人認為如果一個人有60 憶,佢係會放係銀行活期存款,又或者收係床底罐仔,又或者入哂落八達通,絕對唔會投資不動產、股票、生意之類...所以可以收落背囊就走得

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

嘩有67億...o米可以換部最新款卡拉OK揹住走o羅

你都十吓十吓,以沙中線事件咪蘋果知,馬時亨唔知囉。大陸有幾奇呀?資訊流通㗎?黨報「腥講零壹」有報喎!識字就仲唔去睇吓?
有「閲讀障礙」就唔好扮嘢喇!
成十幾個Post俾我揼完唔回應,仲有排揼喎!
引用:
原帖由 MG-42 於 13-6-2018 03:54 發表

算啦... 佢地冇下限, 我開始發覺連登uwants都容納唔到佢地了    

說比國家追逃稅,但可以轉帳幾十億出國   八掛週刊會知,但中國政府唔知 ?   所以我話果兩條智將自打嘴巴,是真的

究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 MG-42 於 13-6-2018 03:54 發表

算啦... 佢地冇下限, 我開始發覺連登uwants都容納唔到佢地了    

說比國家追逃稅,但可以轉帳幾十億出國   八掛週刊會知,但中國政府唔知 ?   所以我話果兩條智將自打嘴巴,是真的
個帖係講緊風向轉得急既問題, 操作性從來唔成問題.
只要大佬話去馬, 手羅隻軍艦運錢都得架啦, 有乜困難 ?

中國政府根本一直借中國電影公司投資荷理活走資去美國,
只不過依家風向一轉, 由抬到上天咁高既御用白手套, 變左人民公敵咁款.
呢個轉拆先至值得討論嘛

引用:
原帖由 loveless 於 12-6-2018 17:53 發表

就因為人地On居, 所以相反P兄只要見到句據傳後面係跟住"中國最仆街", 就立即覺得可信了?
其實無需講你覺得可唔可信, 亦無人想知,
討論焦點, 係點解中共會由 "冰冰最可信" 變成 "冰冰最可惡"
呢個轉變當中究竟發生左乜事, 又有咩啟示俾到大家.

發新話題