56 1234
發新話題

[VFC] 氣夾問題

引用:
原帖由 Kwind 於 15-6-2018 21:41 發表

我0個支新槍返黎已經搖...我FD支第二水實到拆PIN要用工具打出黎...唉...下次唔沖第一水(次次都係咁講)

最後用左3層皺紋紙攪返掂...
咦,我都係咁整喎,整完之後就實晒冇鬆,不過zip 1mm 模型膠片會come 用好多!

引用:
原帖由 Dave 於 15-6-2018 21:59 發表

其實呢D 位可以貼些0.2MM ~0.5 MM 膠片試試 ( 大型模型店 ),起碼不會用得多壓扁 膠紙又鬆過。
感謝DAVE兄建議...睇黎係時候行下模型鋪...N年冇砌過模型

而家屋企用黎DIY D膠片都係D包裝盒留返剪黎用...太厚了...所以墊少少的話多數用皺紋膠紙

原來真係mag reless 問題,而家冇事了!

引用:
原帖由 七點六二 於 30-6-2018 17:54 發表
原來真係mag reless 問題,而家冇事了!
整得返好就OK啦

引用:
原帖由 Kwind 於 16-6-2018 17:24 發表

感謝DAVE兄建議...睇黎係時候行下模型鋪...N年冇砌過模型

而家屋企用黎DIY D膠片都係D包裝盒留返剪黎用...太厚了...所以墊少少的話多數用皺紋膠紙
會否考慮用黏廚房鋅盤那種黏貼式鋁箔。

引用:
原帖由 c6250 於 30-6-2018 18:52 發表

會否考慮用黏廚房鋅盤那種黏貼式鋁箔。
感謝推介...完全唔知有呢D野...上GOOGLE search過好似都唔錯...自帶黏貼...唔洗另外再搵雙面膠紙之類加多層...平平地可以買圈試試

遠:2015 PMAG
中:2015 416 匣
近:A5 匣

可見PMAG 同 A5 出氣膠都是比較厚,但A5 比PMAG 再厚一點點。
2015 416 匣的出氣膠則是平坦的。

也許是引起磨爛膠的原因。

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

咁即係pmag好d?

話說我有支cybergun m4, 你咪剩係可用pmag?

請教各位師兄416A5個 mag release 點折㗎?我都有類似問題隻匣太頂要執,試折時發覺好似唔同一般AR15 系列咁就咁摟開?

引用:
原帖由 ivan2339 於 24-9-2018 23:25 發表
請教各位師兄416A5個 mag release 點折㗎?我都有類似問題隻匣太頂要執,試折時發覺好似唔同一般AR15 系列咁就咁摟開?
右邊按0個粒野有粒細機米...扭左粒機米就可以拆到出黎

thank you ching. Problem solved!
引用:
原帖由 Kwind 於 25-9-2018 04:55 發表

右邊按0個粒野有粒細機米...扭左粒機米就可以拆到出黎

56 1234
發新話題