發新話題

屋企玩槍問題 - 槍靶

引用:
原帖由 rho837 於 2018-6-19 11:49 發表

有例子! 經典! 呀神棍龍個老頭+叔(前公屋窗黄 ) ! 疑似佢自己用支.22LR槍試打大脾!
聽聞自從該次意外後, 警方不再批准槍牌持有人將真槍放係屋企 (除左奧運氣手槍, 打 10M 那種). 玩實彈又想係屋企 dry fire 的人應該非常 "多謝" 佢.
城大教職員對梁振英之評分
無私: 0.81/10, 正直: 0.82/10, 客觀: 0.78/10, 責任: 1.00/10
寬大: 0.53/10, 誠實: 0.76/10, 領導力: 1.25/10, 整體: 接近 0/10

引用:
原帖由 JBL 於 20-6-2018 20:53 發表
我岩岩係WGC訂左呢個靶箱,鐵做,4百幾,等佢台灣運過黎.....

少少意見,前面果4 個膠匣真是無Q 用又易爛,
直接買幾粒白版圓磁石貼A4 紙非常方便
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 TensionZZ 於 18-6-2018 17:16 發表
我用A4紙盒內放廢棄毛巾!公司唔使錢任
咁正, 有冇相睇?

引用:
原帖由 JBL 於 18-6-2018 17:21 發表
木箱,後面放咕臣,前面吊兩隻乾地拖頭。
有冇相睇?

引用:
原帖由 c6250 於 18-6-2018 17:24 發表
我用A4纸箱內加「渣巢」報纸。用長橡筋箍靶紙。
有冇相睇?

引用:
原帖由 Dave 於 18-6-2018 20:00 發表
https://shop.ehobbyasia.com/lct- ... ing-target-box.html

超堅固, 但好重
嘩, 要成4佰蚊

引用:
原帖由 jacko 於 18-6-2018 21:04 發表
大脾
應該係大髀

引用:
原帖由 bennytsang16 於 18-6-2018 21:58 發表
「閘側」個垃圾桶,桶底舖紙皮,桶口舖靶紙。
有冇相睇?

引用:
原帖由 JBL 於 20-6-2018 20:53 發表
我岩岩係WGC訂左呢個靶箱,鐵做,4百幾,等佢台灣運過黎.....

係咪呢個? 等你報告
https://www.youtube.com/watch?v=FPg6hVRayqM

呢個箱要清理好煩,吓吓要開吸麈機吸番出嚟......
引用:
原帖由 JBL 於 23-6-2018 22:43 發表

好!但都唔知幾時返貨.....
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 magichour 於 20-6-2018 20:07 發表

聽聞自從該次意外後, 警方不再批准槍牌持有人將真槍放係屋企 (除左奧運氣手槍, 打 10M 那種). 玩實彈又想係屋企 dry fire 的人應該非常 "多謝" 佢.
唔關事。依然可以向警方申請放真槍喺屋企嘅槍牌,但將實彈存放住所則嚴禁。

發新話題