33 123
發新話題

日本雪花肥牛原是夢

日本雪花肥牛原是夢

神戶早排有間餐廳午餐時段
用普通但馬午當神戶午咁賣

引用:
原帖由 JBL 於 22-6-2018 21:16 發表
https://www.youtube.com/watch?v=GjIFFHdAraw (視頻,就來看看「雪花牛」的製造過程吧!)

每每看到牛肉讓漂亮的油花,都讓人忍不住感到食指大動!不過你知道嗎,其實除了組合肉之外,這些弔人胃口的美麗油花也 ...
唔標記加工肉就低X死啦!

其實業內人仕早早知道! 呢個加工一點都唔平! 日本仔起碼用啲食你唔死既上等牛油脂肪! 咪同啲女人走去執個膠面同膠胸一樣! 又好似啲Mr.Olympic大隻佬筋肉人打針做手術加肌肉及微創抽脂一樣

我早早以經知道雪花牛係加工造出來, 因為參觀過有關加工設備! 鬼叫家下個個食乜乜和牛咩! 要養大一隻滿油既牛一啲都唔容易, 數量小時間長! 但需求大之下維有用人工科技生產!

我100%信得過日本仔啲加工牛肉係掂, 自己唔食只因為太肥...

引用:
原帖由 gtoray 於 23-6-2018 01:05 發表
神戶早排有間餐廳午餐時段
用普通但馬午當神戶午咁賣
可能同大陸班大媽團遊客倍曾有關搞到供不應求就難免犯罪! 捉到就一補清袋!

引用:
原帖由 JBL 於 22-6-2018 21:16 發表
提醒大家,一分錢一分貨,若是想要吃到正港天然的雪花牛,最簡單的方法就是看「售價」!
鼓吹貴自動=好
即係叫賣屎既去加價

謝謝分享有關資訊知識. 好彩我都唔好日本食品.(在我來說,食唔起)

加工肉一向合法, 而且賣時要注明係加工肉, 同埋一般都係低價店用
果單新聞驚動既唔係加工本身, 係有酒店用呢d肉扮高價肉用高價賣呢件事, 真係唔識睇日文都俾你呃

然後一班媒體就嘩眾取寵, 改到個內容話d肉有問題
最搞笑有班大陸無條件支持者又話日本咪又係有食品問題, 又話中國係咁都好正常
根本就係一班唔想面對自己問題既人, 為左覺得自己唔係有問題果個而不斷嘗試揾人地差既例子黎認同自己既行為

你講我地水哥呀

人地都係講班媒體就嘩眾取寵姐

仲衰過五毛既義工L, 一見人喜歡日本,外國野就玻璃心碎到一地都係,好喇
中國製造點會有問題,有問題都係消費者既錯,見趙連海就知
有骨氣少少 玩槍記得玩國狗,玩馬記玩台仔就正契弟  記住喇

又嚟臭蟲論?
大陸一直㗎啦!
引用:
原帖由 廢柴 於 23-6-2018 14:28 發表
加工肉一向合法, 而且賣時要注明係加工肉, 同埋一般都係低價店用
果單新聞驚動既唔係加工本身, 係有酒店用呢d肉扮高價肉用高價賣呢件事, 真係唔識睇日文都俾你呃

然後一班媒體就嘩眾取寵, 改到個內容話d肉有 ...
究竟世界上還有神嗎?

你答到咀㗎?一講到入肉啲就即時啞哂,答都答唔上
呢啲咪最佳義工囉!
駛唔駛報番俾貴國皇帝聽你一個Post五毫子嘅人工太奀?
引用:
原帖由 skylau 於 24-6-2018 00:27 發表
你講我地水哥呀
究竟世界上還有神嗎?

嘩,識扣帽子喎。
你都算係有心,一講日本就開口埋口日本人殺幾多中國人,點樣侵略中國。我可以想像都你每次食產自日本嘅食物一定咬牙切齒,淚流滿面咁食。畫面何其令人動容。
引用:
原帖由 MG-42 於 24-6-2018 01:40 發表

人地出Post講解日本有出人造雪花牛姐...

護日L即沖住出來護駕... 何況日本野點會有問題,有問題都係中國代工,咁日本野點會有問題..? 唔洗擔心
究竟世界上還有神嗎?

Mmm....
連嗰小段「神戶新聞」報紙都冇睇,梗係Google Translate 係辦法翻譯喇! 唔怪得人笑嗰喎!
何況啲加工肉合法,一啲有心人點會先去睇日本法例再出聲吖!一睇到個Post即時集體勃起,話:「中國有黑心食品,你估日本冇呀!」嘅論點。殊不知原來響日本合法,即時「6+1」咗!
引用:
原帖由 廢柴 於 23-6-2018 14:28 發表

然後一班媒體就嘩眾取寵, 改到個內容話d肉有 ...
究竟世界上還有神嗎?

圍插緊你喎!
答喇!唔係又揸潛水艇走吓嘩,你估自己係U-Boat艦長?
你眼朦睇唔清楚呀?我幫幫你好唔好?
「另外,牛肉的產地也能作為判斷的依據!注脂牛肉和重組牛肉多產於酪農大國;例如台灣本土牛肉產量少,多做加工不符合經濟效益。選購美日進口的牛肉時,還是要記得注意上頭標籤,註記「Artificial marbling Beef」、「Meltique Beef」就是注脂牛肉。加工牛肉若沒有標記是違法的,所以下次聽到有批牛肉好便宜的,還是記得一分錢一分貨吧。」
引用:
原帖由 MG-42 於 24-6-2018 01:40 發表

人地出Post講解日本有出人造雪花牛姐...

護日L即沖住出來護駕... 何況日本野點會有問題,有問題都係中國代工,咁日本野點會有問題..? 唔洗擔心
究竟世界上還有神嗎?

33 123
發新話題