發新話題

日本雪花肥牛原是夢

又嚟臭蟲論?
大陸一直㗎啦!
引用:
原帖由 廢柴 於 23-6-2018 14:28 發表
加工肉一向合法, 而且賣時要注明係加工肉, 同埋一般都係低價店用
果單新聞驚動既唔係加工本身, 係有酒店用呢d肉扮高價肉用高價賣呢件事, 真係唔識睇日文都俾你呃

然後一班媒體就嘩眾取寵, 改到個內容話d肉有 ...
究竟世界上還有神嗎?

你答到咀㗎?一講到入肉啲就即時啞哂,答都答唔上
呢啲咪最佳義工囉!
駛唔駛報番俾貴國皇帝聽你一個Post五毫子嘅人工太奀?
引用:
原帖由 skylau 於 24-6-2018 00:27 發表
你講我地水哥呀
究竟世界上還有神嗎?

嘩,識扣帽子喎。
你都算係有心,一講日本就開口埋口日本人殺幾多中國人,點樣侵略中國。我可以想像都你每次食產自日本嘅食物一定咬牙切齒,淚流滿面咁食。畫面何其令人動容。
引用:
原帖由 MG-42 於 24-6-2018 01:40 發表

人地出Post講解日本有出人造雪花牛姐...

護日L即沖住出來護駕... 何況日本野點會有問題,有問題都係中國代工,咁日本野點會有問題..? 唔洗擔心
究竟世界上還有神嗎?

Mmm....
連嗰小段「神戶新聞」報紙都冇睇,梗係Google Translate 係辦法翻譯喇! 唔怪得人笑嗰喎!
何況啲加工肉合法,一啲有心人點會先去睇日本法例再出聲吖!一睇到個Post即時集體勃起,話:「中國有黑心食品,你估日本冇呀!」嘅論點。殊不知原來響日本合法,即時「6+1」咗!
引用:
原帖由 廢柴 於 23-6-2018 14:28 發表
加工肉一向合法, 而且賣時要注明係加工肉, 同埋一般都係低價店用
果單新聞驚動既唔係加工本身, 係有酒店用呢d肉扮高價肉用高價賣呢件事, 真係唔識睇日文都俾你呃

然後一班媒體就嘩眾取寵, 改到個內容話d肉有 ...
究竟世界上還有神嗎?

圍插緊你喎!
答喇!唔係又揸潛水艇走吓嘩,你估自己係U-Boat艦長?
你眼朦睇唔清楚呀?我幫幫你好唔好?
「另外,牛肉的產地也能作為判斷的依據!注脂牛肉和重組牛肉多產於酪農大國;例如台灣本土牛肉產量少,多做加工不符合經濟效益。選購美日進口的牛肉時,還是要記得注意上頭標籤,註記「Artificial marbling Beef」、「Meltique Beef」就是注脂牛肉。加工牛肉若沒有標記是違法的,所以下次聽到有批牛肉好便宜的,還是記得一分錢一分貨吧。」
引用:
原帖由 MG-42 於 24-6-2018 01:40 發表

人地出Post講解日本有出人造雪花牛姐...

護日L即沖住出來護駕... 何況日本野點會有問題,有問題都係中國代工,咁日本野點會有問題..? 唔洗擔心
究竟世界上還有神嗎?

呢啲就係傳媒嘅功用。一個資訊流通嘅地方,就算一間餐廳仔賣次貨,就好快俾人踢爆兼上報。
某國就俾呢啲你睇囉:
引用:
原帖由 gtoray 於 23-6-2018 01:05 發表
神戶早排有間餐廳午餐時段
用普通但馬午當神戶午咁賣
究竟世界上還有神嗎?

你永遠都係得一兩句搧風點火咋嘛!有料咩?心中有數喇!
比五毛下等咪呢啲囉!點呀,冇料哥,講繄你呀!
引用:
原帖由 skylau 於 24-6-2018 18:04 發表
水哥你一直講自己
究竟世界上還有神嗎?

勁喎,冇料哥!今次超過三句!勁!
引用:
原帖由 skylau 於 24-6-2018 22:08 發表
我原本想講“得閑口拍下你好爽"或者"嘩,發官威呀?吾比我講呀"但太幼稚又太有料所以講吾出口呀
另外你講得好啱,有冇料心中有數,所以吾需要自吹自擂

#你啱吾啱聽吾關我事
#我都吾係第一 ...
究竟世界上還有神嗎?

原因在於有啲人可以將一篇花邊新聞推向另一個層次,唯有幫幫佢,推到佢成日開口埋口都講嘅「日本侵略中國,佢殺咗我當年仲係九歲嘅爺爺」嘅國仇家恨層面上滿足吓佢。
引用:
原帖由 loveless 於 24-6-2018 18:41 發表
呢條帖既標題應該係老夫子耐人尋味

編野點睇都係源自台灣的花邊文,  點解可以敏感到兩句唔夠又變左中日國家情仇?
究竟世界上還有神嗎?

你鍾唔鍾意食關人鬼事?駛唔駛提埋今日著乜色底橫?
引用:
原帖由 MG-42 於 27-6-2018 03:38 發表

你講乜?? 個post講人造雪花牛, 我喜歡食人造雪花牛,多過食真雪花牛先入來~  你入來重乜?? 你又鐘意食人造雪花牛?
究竟世界上還有神嗎?

吓?你又閲讀有障礙呀?J兄放張「神戶新聞」出嚟睇唔到呀?而家係質疑個報導手法,你又話自己鍾意食雪花牛?你今日未食藥定要配老花鏡?
引用:
原帖由 MG-42 於 27-6-2018 03:30 發表

不嬲話你9唔搭8... 人地介紹加工雪花牛幾時有講乜野"犯法", 沖出來護國都對下題丫...
究竟世界上還有神嗎?

你啱啱俾人圍插完嚟喎!爽唔爽呀艇長大人?
引用:
原帖由 MG-42 於 27-6-2018 03:49 發表

不如你睇多次係邊個講先?   人地講人造肉,你自己轉移走去講乜 "大陸媒體嘩眾取寵"....  哈 ,  50步笑百步
究竟世界上還有神嗎?

發新話題