發新話題

[others] 有冇師兄有玩gamo compact之類ga槍?

請問仲有無舖入daisy840呢

引用:
原帖由 michael616 於 2-7-2018 05:15 發表
另外我呢啲新手係咪一開始用最平最輕ga彈就得?
當然唔係, 低火力手槍一定係用氫彈,否則速度會太低,粒彈自旋速度唔夠,就唔準, 另外重點唔係平同貴,而係同條槍管夾唔夾, 試彈係反呢類槍既必經步驟,我有枝 PCP 用平彈準過用貴彈 ( 每粒都用海綿分隔, 又話生產時用激光點點點嗰D )

引用:
原帖由 mashymre 於 2-7-2018 11:07 發表
請問仲有無舖入daisy840呢
呢支太輕太玩具了,又唔係準。。。

Happy shooting!

附件

2-7-2018 13:50

超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

軍醫保留有佢大佬古董级daisy 914,仍然係轻,但大支少少亦準得多,even 唔打鉛彈打鋼珠4.5mmBB時都好準下。。。

附件

2-7-2018 13:42

工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

引用:
原帖由 Xgun 於 2-7-2018 11:33 發表

當然唔係, 低火力手槍一定係用氫彈,否則速度會太低,粒彈自旋速度唔夠,就唔準, 另外重點唔係平同貴,而係同條槍管夾唔夾, 試彈係反呢類槍既必經步驟,我有枝 PCP 用平彈準過用貴彈 ( 每粒都用海綿分隔, 又話生產時用激 ...
這是重點

唔係話<jj短槍好過長槍咩?
另外有冇人知Gamo compact邊度仲有得賣?上次問地獄話冇晒

引用:
原帖由 michael616 於 2-7-2018 14:24 發表
唔係話
早排三斤(未搬時)有。。

引用:
原帖由 michael616 於 2-7-2018 14:24 發表
唔係話
唔一定喎,係好鎗就長短都好,相反亦然

係之前聽人講話<jj 會唔係好夠力推粒彈出槍管所以短好過長
順便問埋,短槍就listone 啲 pcp (Victor 好似都有pcp) 或者gamo compact ,敢長槍有咩好推介?

引用:
原帖由 michael616 於 2-7-2018 15:07 發表
係之前聽人講話
For練習打10m(Issf )而又合法火力、而性能又好的步鎗。。。?香港實在太罕見了。。。
主要是:10m Issf步鎗的扳機、準星及鎗托均有特別的要求,不是求其一把高質一點的铅彈長鎗便可勝任的。。(天台)有一支ANSCHUTZ 9015 可能啱用,但要差不多40k價錢

附件

2-7-2018 16:55

都係玩返手槍算

回覆 1# 的帖子

你可以去南華會玩十米氣手槍先,幾佰元,初班教與實淺都很專業,頭幾次去大部份人笑住走。
有興趣才再試下氣步槍,貴三倍。

引用:
原帖由 michael616 於 2-7-2018 17:34 發表
都係玩返手槍算
玩住Gamo compact練下「石糕手」先啦,唔駛2k有支(記住改輕少少扣雞。。。)

引用:
原帖由 shoot 於 2-7-2018 17:57 發表
你可以去南華會玩十米氣手槍先,幾佰元,初班教與實淺都很專業,頭幾次去大部份人笑住走。
有興趣才再試下氣步槍,貴三倍。
氣步鎗∼淨件衫都夠大鑊!

如果有listone Victor pcp版,推唔推薦?定都係gamo compact算?
南華個個我都有林過,但問題係我住上水,車程都兩個鐘…

發新話題