30 12
發新話題

其實而家槍街啲鋪係咪多數都唔會俾單/發票?

其實而家槍街啲鋪係咪多數都唔會俾單/發票?

以我所知, 名X同Hero都唔俾

引用:
原帖由 SSPCHAN 於 1-7-2018 23:13 發表
跟據消費條例,顧客有權要求單據,店舖可以选擇唔賣,但若收咗錢拒絕發單,顧客可要求即時退货终止交易,若店舖拒绝退錢终止交易的話,可能觸犯法例。。。而且商業性經營買賣,拒絕開單亦有逃税之嫌。。。

Happy shooting!

超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

問佢拿

上個月,我在..明搶..買左$120元,叫佢開單,佢都有比我.
樓主事件,可能是個別員工問題.

引用:
原帖由 SSPCHAN 於 1-7-2018 23:13 發表
是消費者的權益
買野有單有據!!

應該咁講 好多舖頭都唔會主動俾單 (包括但不限於槍舖) 因為好多人都唔要 問就會有

我買幾十蚊都有單,佢唔俾你可以要求要收據!

用 EPS 俾錢,一定會有單據(但不會註冊貨物)。

但係點解一定要人地開單?
http://www.wargamehk.com/cgf/viewthread.php?tid=120693&extra=page%3D1
閱讀權限20還真不容易, 呃權限亂吹, 不用太上心

你問就一定有,唔問梗冇㗎!
有好多時我落槍街幫朋友買嘢,我都一定叫鋪頭開單方便同朋友對數,未試過開口問會唔開俾我。咁其實你唔主動問,人哋又點知你要啫!
引用:
究竟世界上還有神嗎?

我好似連買國產貨間舖都整張手寫單

引用:
原帖由 暈又暈 於 2-7-2018 17:31 發表
但係點解一定要人地開單?
名X 政策係貨物出門 就冇得換冇得退
開單真係冇乜意思,除非想放二手 連單賣姐

回覆 12# 的帖子

好似係所有槍店都係試槍,收錢,出門後唔負責!

引用:
原帖由 TensionZZ 於 2-7-2018 22:00 發表
好似係所有槍店都係試槍,收錢,出門後唔負責!
槍唔換得好正常∼
但連盒都未開既rail又唔換得又點睇?
同樣事情,我去E記 唔同待遇

回覆 14# 的帖子

零件我又未試過,我多數買槍!因為冇技術改裝……

30 12
發新話題