30 12
發新話題

其實而家槍街啲鋪係咪多數都唔會俾單/發票?

唔係本身用開機印單既一向都係要開口同佢講叫佢開手寫單~
至於點解攞單......
1. 習慣
2. 記數, 有時買完鬼記得幾錢咩, 他日有人問起有心幫人既咪望下張單囉~
3. 方便賣野同有條件叫價硬D, 不過我就唔只KEEP單, 連盒同其他原裝有跟既野都KEEP晒

單據係回家途中比警察叔叔"豆"果陣的(行街紙)。
萬一比人鈔家,有單有據都唔洗問我係咪郵購。
http://www.bggd.com/bbs/home.php?mod=space&uid=8895

2 個讚好! TOP

去名x咁多次都無俾過單
城大教職員對梁振英之評分
無私: 0.81/10, 正直: 0.82/10, 客觀: 0.78/10, 責任: 1.00/10
寬大: 0.53/10, 誠實: 0.76/10, 領導力: 1.25/10, 整體: 接近 0/10

明記問會比你
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

官塘「兔仔」槍店就一定會主動出收據給你。

回覆 20# 的帖子

官塘「兔仔」.............where????

射手唔會有單據,就算問都唔會俾你
真正貨物出門恕不退換

用機打的收銀單,唔知算唔算呢?

引用:
原帖由 TensionZZ 於 12-7-2018 10:46 發表
官塘「兔仔」.............where????
賓尼兔

del

引用:
原帖由 stevechau 於 3-7-2018 09:38 發表
唔係本身用開機印單既一向都係要開口同佢講叫佢開手寫單~
至於點解......
1. 習慣
2. 記數, 有時買完鬼記得幾錢咩, 他日有人問起有心幫人既咪望下張單囉~
3. 方便賣野同有條件叫價硬D, 不過我就唔只KEEP單, 連盒同其他原裝有跟既野都KEEP晒
我本來都有keep盒,但後來實在頂唔住,最近將大部份既盒都掉咗,只係留番幾個

引用:
原帖由 520df10 於 12-7-2018 11:53 發表
射手唔會有單據,就算問都唔會俾你
真正貨物出門恕不退換
問佢應該會比喎, 機印既

我以前做NGO幫公司貫都要開單

所謂「貨物出門恕不退換」呢句說話,法律上根本是無效的。

引用:
原帖由 tf141 於 12-7-2018 14:36 發表

我本來都有keep盒,但後來實在頂唔住,最近將大部份既盒都掉咗,只係留番幾個
你存貨多丫嘛
我再儲既話都要諗諗D位點處理喇~

30 12
發新話題