28 12
發新話題

SAS神犬以一敵九 勇撲IS槍手咬破喉嚨救六英軍

繼SAS刺刀衝鋒殺32名IS戰士 , 又一SAS神犬以一敵九

如果唔係吹水當讀者弱智外,果班IS份子一定係手無寸鐵既敘利亞平民

根據有拖過呢款狗的朋友說,此種狗,沒有狼狗般淡定. Thx for sharing.

都話馬連勞因為大嗜動!EQ底 時不時shot shot地! 我聽說早期啲狗行街時又學生仔遼下佢就即時fing尾周圍跳要玩! 狼狗一樣中意玩! 但冇佢咁活躍!

引用:
原帖由 rho837 於 17-7-2018 05:14 PM 發表

以前都養過一隻纯種德國狼狗! 係狗女! 好惡! 咬過三次人坐過兩次監! 到老時知道時間無多...有一天早上食完早餐就同我們個個say goodbye! 我們就打開摺由她出門! 見她由山方向一直跑就冇再回頭!
Rho兄,你放牠出門時已知牠想獨自死嗎?

引用:
原帖由 33tt 於 18-7-2018 16:31 發表

Rho兄,你放牠出門時已知牠想獨自死嗎?
係! 見到隻狗眼濕濕就知道時日無多!

引用:
原帖由 rho837 於 18-7-2018 12:38 發表
都話馬連勞因為大嗜動!EQ底 時不時shot shot地! 我聽說早期啲狗行街時又學生仔遼下佢就即時fing尾周圍跳要玩! 狼狗一樣中意玩! 但冇佢咁活躍!
性格都有D同'都百文'似似地.

附件

(15.63 KB)

19-7-2018 12:51

都

呢隻衰仔好好多!

97前我呀叔之前收養左隻警犬! 隻衰狗退休後生活太平淡悶到shot左! 成日以為自己重係有任務在身, 日日擔大堆石春上加車跟着又擔去車房轉來轉去, 又一次走甩左搞到我呀叔比警察拉去傞管辦手續! 以後唔敢领養退休警犬!

[quote]原帖由 rho837 於 19-7-2018 13:29 發表
呢隻衰仔好好多!

97前我呀叔之前收養左隻警犬! 隻衰狗退休後生活太平淡悶到shot左! 成日以為自己重係有任務在身, 日日擔大堆石春上加車跟

我個朋友仲慘,約30年前,佢養左隻'都百文',都有好似相片中咁大隻,
點知有一脕,被人用食物引牠上架貨VAN度.咁就無左.(有村民見到)

引用:
原帖由 kornhill401 於 19-7-2018 13:58 發表
我個朋友仲慘,約30年前,佢養左隻'都百文',都有好似相片中咁大隻,
點知有一脕,被人用食物引它上架貨VAN度.咁就無左.(有村民見到)
我以前從澳洲運名種狗BB回來買! 初時搛到幾十萬! 又次係绵田個雞場一夜之間比五個有棍有刀賊人入去搶走15隻狗BB! 唉! 賠死! 之后再入多批狗就收山!

回26#

對C Hing的遭遇,深表同情.呢單野,好似有新聞報導過.Thx for sharing.

引用:
原帖由 kornhill401 於 20-7-2018 11:41 發表
對C Hing的遭遇,深表同情.呢單野,好似有新聞報導過.Thx for sharing.
當年報纸有報道過, 但報纸佬寫賊人在深夜行刧雞場及偷走一貨車雞!

當年從外國買回來全部係名種血统父母赢大獎既狗公BB, 有七隻老母生堆狗仔度㨂出來! 好值錢! 隻隻有針纸及出世纸及經專家驗證過長大後有7成機會再拿奬 ! 但班賊佬只偷狗没有取埋針纸同出世纸, 所以黑市放個價未必咁值錢!

有5隻鬆狮; 5隻沙皮; 5隻德國狼狗! 個五隻沙皮最貴!

28 12
發新話題