33 123
發新話題

[Marui] 老槍新玩

老槍新玩

近來對Glock有啲厭倦,又無無聊聊想砌一支未玩過嘅槍款。剛剛老友有一支砌咗一半的成槍,未落過場,本來興趣冇乜。但因為其真鐵閉鎖系統比較特別,再加上一些特別原因,就以極優惠價錢收回來。
Marui Based Beretta PX4 Storm F:
當初收回來時,只有D記Slide同外管,再加上「鬼島」出品的Polymer Frame,現在裝上D記前後西、鋼Hammer、鋼Safety同Slide Lock 的模樣。D記PX4 Storm嘅鋼件有一個好嚴重的問題:就係Blue過!令到同條Slide完全係兩截色

Beretta 的Logo,不是三劍,是三箭,質感比日本N記好太多,起碼睇同揸起上嚟冇咁膠。而點解要收呢支槍,完全係因為佢!

由日本X-Fire. org訂回來的PDI 6.01 Palsonite 內管,可是限定商品! JBL兄說內管本身短,落PDI其實冇用。但只要上過X-Fire.org睇,呢條管係「Limited 」商品。買佢就係因為「Limited」呢個字眼......

D記前後Sight只係外觀好睇,原裝Sight反而好瞄:

究竟世界上還有神嗎?

3 個讚好! TOP

呢隻內管係咪黑色個款?我支G17都有用,純粹貪佢黑色比銅管銀管無咁顯眼低調啲

咁對西點處理?我條slide都有咁既問題

講起D記鋼野,原來佢地都有出鋼slide,但連日本網都無要係韓國網到訂先得,唔知有無師兄買過呢

我係個網到見到好多個零
有錢買唔到係指唔寄出境?

1) 黑內管有分Raven同SUS 303鍍Palsonite,你指邊款?Raven係鋼管染黑,係會生鏽的。
2)對西點處理,你係指舊嗰對定乜呢?唔係好明白你問乜。舊嗰對掉咗佢,D記嗰對係仿Tritium Sight ,但係可以改Tritium 管。
3)朋友,請問有冇D記網址,因為我仲有好多嘢要訂。我訂D記嘢通常都係響KIC訂。
引用:
原帖由 BLSK 於 21-7-2018 19:08 發表
呢隻內管係咪黑色個款?我支G17都有用,純粹貪佢黑色比銅管銀管無咁顯眼低調啲

咁對西點處理?我條slide都有咁既問題

講起D記鋼野,原來佢地都有出鋼slide,但連日本網都無要係韓國網到訂先得,唔 ...
究竟世界上還有神嗎?

D記好奇怪,好似唔太Care海外有冇銷量。真係吹X脹。
引用:
原帖由 BLSK 於 21-7-2018 20:17 發表
我係個網到見到好多個零
有錢買唔到係指唔寄出境?
究竟世界上還有神嗎?

分享多少少,X-Fire.org係PDI的Official distributor,佢以前有一期做Free Shipping ,我哋以前嗰Team就響嗰度買一大堆VSR 10零件,M1911A1鋼外管同6.01內管,竟然仲平過香港買!如果佢個網話Out of Stock ,就真係等兩三年先會再有;如果係「Limited」,咁要買就快手!
究竟世界上還有神嗎?

係,不過普遍認知係用響PDI內管度。
引用:
原帖由 JBL 於 21-7-2018 21:38 發表

如果我無記錯Palsonite好似係汽車圖磁引擎表面果層野黎,好Q難磨蝕.....
究竟世界上還有神嗎?

回覆 5# 的帖子

我個條唔係raven呀,都係同你個個一樣
我想問下鋼西同鋁slide點外觀一致啲,因為我支17都係D牌鋼西鋁slide,都有兩隻色

我之前係係boomaxms 同impulxe 101訂,香港啲鋪無咁齊又唔統一,所以要慢慢揾,我上次有問過個師兄有無D牌同nova呢啲官網睇,但因為license關係係無的,佢介紹我去enten,可以好完整咁睇但無得訂 當係catalog咁睇之後再揾 通常日本網就齊啲

挑左對sight條假氚管 換條真落去啦

Nova同Prime!?揾Boomarms咪得囉?
D牌就惡搞啲,好似直情冇官網....
至於顏色同外觀就真係冇得搞,頂多Blue條鈻Slide,但鋁Slide好難Blue...
引用:
原帖由 BLSK 於 21-7-2018 22:59 發表
我個條唔係raven呀,都係同你個個一樣
我想問下鋼西同鋁slide點外觀一致啲,因為我支17都係D牌鋼西鋁slide,都有兩隻色

我之前係係boomaxms 同impulxe 101訂,香港啲鋪無咁齊又唔統一,所以要 ...
究竟世界上還有神嗎?

正確!
引用:
原帖由 jn_jona 於 21-7-2018 23:02 發表
挑左對sight條假氚管 換條真落去啦
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 21-7-2018 23:12 發表
Nova同Prime!?揾Boomarms咪得囉?
D牌就惡搞啲,好似直情冇官網....
至於顏色同外觀就真係冇得搞,頂多Blue條鈻Slide,但鋁Slide好難Blue...
真野對唔對色先
要認清楚係還原真野 定自我感覺良好
咁樣會好搞d

香港有陽極廠接細單 但顏色控制準唔準就唔知了

引用:
原帖由 48191 於 21-7-2018 23:13 發表
正確!
換左啦?
1.5x6管會唔會太長?

33 123
發新話題