21 12
發新話題

[others] Gewehr 43 GBB

Gewehr 43 GBB

https://youtu.be/6Lv7lcBf9lQ
應該係air blow back
真係唔識欣賞
如果台廠出真gas blow back就唔同

引用:
原帖由 jn_jona 於 23-7-2018 16:04 發表
https://youtu.be/6Lv7lcBf9lQ
應該係air blow back
真係唔識欣賞
如果台廠出真gas blow back就唔同
Pcp 加blow back!好野来架
但得9BARS/140PSI。。。不愧為柯尿神鎗也!

Happy shooting!

超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

好似要HK$15000元...玩唔起...

松榮出品!
引用:
原帖由 JBL 於 23-7-2018 15:58 發表
天價gbb

?_nc_cat=0&oh=c655de8648ea4647041e35671f3010fb&oe=5BD3E701
究竟世界上還有神嗎?

係咪講緊呢支呀

引用:
原帖由 MG-42 於 23-7-2018 23:34 發表
貴唔緊要... 最怕好似Tanaka 98K D亞鉛合金咁氧化白色一撻撻...
Shoei G43 Model gun version 都會有同樣問題 , 不過都差唔多成 10 年後先出現 , 唯有自己keep 好d !
塑膠戰隊

見佢D blow back動作,好似無期望中的速度? Thx for sharing.

每次除匣都有一粒漏出黎

引用:
原帖由 MG-42 於 25-7-2018 07:10 發表

其實是否潮濕問題? 因我買2-3年就有呢個問題....
成因唔敢答實你, 但手會掂倒嘅位如拉柄同trigger , 我都有白化情況

小弟多數會係槍盒內放放潮珠, 槍街某店老細係model gun玩家, 佢話要keep 得靚, 每次玩完要入有槍油嘅真空袋內
塑膠戰隊

引用:
原帖由 新手一隻 於 25-7-2018 09:06 發表

佢用air blowback嘛,動力冇GBB咁足可以理解。

其實點解Shoei唔用gas,而要用空氣加銅喉?
雖然要氣化,但動力點睇都比起彈匣壓氣優勝得多。
現時有大量各廠GBB設計可以抄,亦似乎唔見有乜特別技術難關。 ...
首先松榮班老細同師傅多為老餅, 佢哋係拖喉年代嘅人 ,有自己嘅一套

第二呢枝其實同佢之前嘅氣版本G43 分別唔大, 依家嘅松榮未必可以support 倒大改模同系統去出新野

其實我覺得佢出conversation Kit 或純dummy 仲好, 依家咁樣真係好浪費
塑膠戰隊

個blowback速度.....不是一般的慢.........

21 12
發新話題