發新話題

[others] [個人感想] V 記 416A5 與馬記 MWS 之我見 (用後感)

謝謝樓主,無私的分享,和精美圖片,加上詳盡的文字解釋.

引用:
原帖由 no-name 於 28-7-2018 12:49 發表

師兄原來係你 XD
顏射左你唔好意思 XD
多謝師兄果日借咁多正野我玩
客氣了,冇本事玩gbb唯有玩呢o的手槍仔

本身見師兄玩支m4 gbb玩得咁開心過癮吸引左我埋黎諗住學o下野R水吹...點知一轉第支槍就唐老鴨咁...3唔識7又唔知點開口/解...但真係拎我冷卻晒冇晒胃口,師兄真係功德無量

引用:
原帖由 gainax 於 28-7-2018 08:52 發表
其實馬記都有416 cnc kit, kvva都出416, 落場主力槍都係玩返呢兩個系統少d要動手搞,不過你追求外觀同像真既話始終走唔甩會玩返v記。。
外觀 V 記真係冇得輪,心思都有,但希望佢可以專注反良率問題先...

引用:
原帖由 xo8816 於 28-7-2018 13:17 發表

客氣了,冇本事玩gbb唯有玩呢o的手槍仔

本身見師兄玩支m4 gbb玩得咁開心過癮吸引左我埋黎諗住學o下野R水吹...點知一轉第支槍就唐老鴨咁...3唔識7又唔知點開口/解...但真係拎我冷卻晒冇晒胃口,師兄真係功德無 ...
我都係專注研究下粒屎先,換完真係反唔到轉頭

回覆 18# 的帖子

可能佢造太多產品又要諗新出開發又要顧舊產品未必樣樣穩定到Qc
如果學馬記一年出一支gbbr情況應該有大進步,不過出得咁慢有排等又比玩家吹, 針冇兩頭利唯有當早玩早享受遲玩少動手

引用:
原帖由 gainax 於 28-7-2018 15:40 發表
可能佢造太多產品又要諗新出開發又要顧舊產品未必樣樣穩定到Qc
如果學馬記一年出一支gbbr情況應該有大進步,不過出得咁慢有排等又比玩家吹, 針冇兩頭利唯有當早玩早享受遲玩少動手
原來產品多可以當做 QC 差的原因,長知識了
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

回覆 14# 的帖子

下次去海灣試試水立方再比個結果大家

fool me once shame on you
fool me twice shame on me
每買一次VFC就係對你自己既侮辱
同時亦係對你鍾意既槍既侮辱
所以VFC係我永世唔會買既牌子
不可一 不可再
樓主等馬記吧
新出MTR16你睇個下身就知係為416a5而準備

我之前都為左收藏入左支cybergun m4, 雖然話收藏但都想打到下

睇來都係拎出來試試比較好....

馬記M4真係冇得輸,呢支都係我支主力槍,但唔知係咪改左mk12用長管(450mm),個力有d唔太穩定...

引用:
原帖由 Polar 於 28-7-2018 20:11 發表
下次去海灣試試水立方再比個結果大家
師兄如果以「半身」為準,可以找一些這類靶 ( 自製應該都可 ) ,
一般測試都是用這類的。
A4 紙算是精準測試,如果槍槍都入哂A4,實戰時得個頭都可以有信心開槍。
但實戰來說,以半身做評測都算是合理。

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

V記就係咁,為改而改,由好又改返壞,其實我覺佢有心,放條水比第三方出補品,一來又可為自己旗下的槍款加強後僅support擴大自己的市場,因現在很多人就是這樣想,補品多後僅好,夠大路,呢個手法直頭照copy十年前wa年代,但自從u記開放比k記開始出hk系槍我覺成件事立體哂

引用:
原帖由 siriochow 於 28-7-2018 22:54 發表
V記就係咁,為改而改,由好又改返壞,其實我覺佢有心,放條水比第三方出補品,一來又可為自己旗下的槍款加強後僅support擴大自己的市場,因現在很多人就是這樣想,補品多後僅好,夠大路,呢個手法直頭照copy十年前wa ...
有留意佢dM4416佢只係不斷由第一版更改到而家最新版
夾有大改氣化好左好多,但睇返佢個核心系統結構性改動既野其實真係唔大,其實未有馬記之前好多M4系統都係參考wa演變出黎,不過每個系統都經歷左好幾年改動好似得佢未有比人穩定印象表現。。 個人感覺其實只要將WA好似大蛇改份撞針座既設計已經有唔錯進步,其他地方要改不如直接加厚份bolt但改薄上身內徑已經耐用up唔太需要成日改飛機檔片位了,至於hopup簡簡單單參考份補品廠已經有保障唔洗自己開發。。如果肯改埋火控d位唔執著真數個系統可以行得更順, 要改爽個系統其實設計者我認為唔難,如唔係要顧及高程度像真限制左既話

毒蛇抄kj m4 tanio koba撞針, 方丈就KSC glock 18,
兩者就緊係後者套火控好用
但V記設計比wa仲柒

引用:
原帖由 Thanato.S 於 28-7-2018 20:30 發表
fool me once shame on you
fool me twice shame on me
每買一次VFC就係對你自己既侮辱
同時亦係對你鍾意既槍既侮辱
所以VFC係我永世唔會買既牌子
不可一 不可再
樓主等馬記吧
新出MTR16你睇個下身就知 ...
E, 師兄提一提支 MTR 既功能又真係有 D 似 A5 wo,全部雙邊

引用:
原帖由 Dave 於 28-7-2018 20:54 發表

師兄如果以「半身」為準,可以找一些這類靶 ( 自製應該都可 ) ,
一般測試都是用這類的。
A4 紙算是精準測試,如果槍槍都入哂A4,實戰時得個頭都可以有信心開槍。
但實戰來說,以半身做評測都算是合理。

2 ...
非常同意要有個大概準則先
否則我話射 40m 係射張紙,佢話對 80m 係射巴士,咁真係冇意思
小弟覺得最低限度可以直線打以上半身 Size (A2?) 中到 7 成以上吧

發新話題