發新話題

青年立法會外藏1.1J氣槍,被控無牌管有仿製火器

引用:
原帖由 queen 於 7-8-2018 17:13 發表
其實無謂為嘈而嘈啦.....如果佢唔係佔中人士而係愛港之聲,睇下會話佢「抵L死白L以痴」,定係話白白要個智障受苦好慘....

平心而論拎住一枝氣槍去呢D咁敏感的地方,對一個路人甲的想法,都唔係正常事.....重點唔係 ...
唔會喎, 港共公安放生土共/大陸話罪犯係常態, 榴槤乜乜乜你都識講啦
如果連土共都會拉, 正常市民已經完全唔駛諗入硬, 仲得閒幸災樂禍咩?

引用:
原帖由 bennytsang16 於 11-8-2018 14:07 發表
歐洲有些國家將納粹、新納粹(包括同納粹有關的象徵物品)列為非法,因為歷史上納粹主義犯下反人道罪行,這是已經發生的歷史,與言論自由無關。
但言論上提出獨立分離主張,這只是政見的表達,即使與憲法有抵觸,也不 ...
東歐有D前共產受害國, 都開始同反納粹一樣禁止共產主義宣傳
講殺人同反人類罪行, 納粹日帝加埋, 連共產既車尾燈都見唔到

2 個讚好! TOP

引用:
原帖由 MG-42 於 12-8-2018 06:01 發表

咁大個北美洲既原居民印第安人殺剩幾多?  唔中肯好難令人信服 , 全球反美帝示威你又當睇唔到冇count , 今日全球反納粹,反共加埋真連反美帝主義尾燈都見唔到了, 你新聞有冇見過有全球反共示威?   係時候走 ...
就算取個進取既數字, 天花病死既都入埋白人數, 美洲原住民死左2500萬, 一個大躍進三年就羸晒, 呢D咪超英趕美囉.

仇美? 習大大全家唔好(手羅)美帝盟國既護照, 就有人信個世界真係仇美啦.
唔好話無得揀, 咁大個強大盟國俄羅斯, 有幾多個共產黨裸官D家人係(手羅)俄國護照架

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 MG-42 於 13-8-2018 05:10 發表

佢可能會話番你咁憎中共o係中國香港托咩... 去英美啦 你同佢家人根本一樣冇分高低
係都係D黃俄共奴死番去俄羅斯啦, 中國香港係我地炎黃子孫住既, 馬列信徒, 共產俄毛白人走狗死出中國喇

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 pbay 於 23-8-2018 16:06 發表

點誹謗? 7警案告入咗喎
某D人可能太少睇新聞, 三萬警察上街非法集會支持伙記行私刑都唔知
有D仲係度講九七前皇家警察點點點, 大佬, 共產公安最衰果時都唔會咁唔要面啦.
呢D人我覺得係曲線反警

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 horenhim 於 23-8-2018 17:41 發表

呢D野你留返去幫港出聲講啦!
你估愛國真係大晒既咩
當年英國佬太軟弱, 無將呢D殺人放火放炸彈既共產恐怖份子同支持者當街槍殺, 真係失敗.

引用:
原帖由 queen 於 24-8-2018 11:02 發表
屈打成招......P兄舉例的確係差佬打人, 唔係合法, 但不論係柒警定豬經偉都好, 點睇都只係班差佬為發洩而打人, 真係睇唔到佢哋有想透過打人而令被打者承認甚麼, 相信你問被打者佢地都答唔出曾被要求承認甚麼... ...
呢樣又真喎, 打犯還打犯, 砌生豬肉還砌生豬肉, 依家唔係英國佬時代, 砌生豬肉唔駛你招
有留意下法庭新聞都知依家落charge有幾求其, 政治檢控唔駛講,
普通case單係最近, 亂告"不誠實使用電腦"到終於有官頂唔順判無罪搞到hold起所有case, 之前咁多年亂砌左幾多單?
巴士割"木凳"案又係無證據就落charge, 好彩有相反化驗結果, 迫住撤控, 唔係又比佢砌入一單
有D人又有特權, 隨便作假口供都無後果, 好似果單係條無袋褲既褲袋入面搵到毒品, 呢單"好彩"最後只係白坐年幾, 事業家庭無晒,
洗乜你招?

引用:
原帖由 queen 於 12-9-2018 21:51 發表
個人覺得係嚴重的

於排除政治因素後,案件係有人會去一個好多人的地方,而呢堆人裡面有部份人同事主對立的,而事主就膽心去到會比對家襲擊,所以帶枝氣槍去諗住用枝氣槍去自衛,而自衞方法可能係用枝氣槍去 ...
上面果單, 用唔過J既玩具已經打傷左兩個人, 一樣坐左兩個禮拜, 都係罰錢了事
今日又有一單案判刑可以參考, 一個警員知法犯法盜竊, 最高可判十年, 都係罰幾千
一個未成年細路, 犯最高判2年既管有仿製火器, 無犯罪行為, 坐完三星期都仲要感化十八個月,
呢個判刑有無政治意圖? 我諗答案好清楚

要更多近年案例參考既話, 單告管有仿製火器無其他罪既, 就有精神病警察同鬼佬射動物, 兩單有人證都告唔入, 其他都係精神病人士
單係帶玩具係身上就入罪, 佢應該係第一個

如果話引發混亂...果D真係係示威場合出手打人既, 嚴重過佢好多啦?
極小數拉左, 落charge, 上庭判左有罪既, 判左幾重呢?

1 個讚好! TOP

今日又一單暴力虐童, 都係罰五千
對呢單野判刑既反應, 真係一個智力同人格既照妖鏡

捉起撞牆再拖出房CCTV全拍下 特殊學校社工虐童罪成判罰款
https://hk.news.appledaily.com/l ... e/20180912/58672227

1 個讚好! TOP

發新話題