發新話題

青年立法會外藏1.1J氣槍,被控無牌管有仿製火器

怪唔知咁熟面口! 原來上年新聞提堂
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 loveless 於 7-8-2018 14:13 發表

共匪邊有好人嫁
黑警邊有好人嫁
義工邊有好人嫁
大媽邊有好人嫁
喇沙邊有好人嫁

痛改前非既我2.0依家不知幾正常
拜託!
還未走出魚蛋檔!
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

追post 追到唔望topic都唔知原來講乜!
可見陀氣搶港毒 系幾咁毒害社會
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

大家都愛bully小朋友嘛! 建制大事多談也是傷心
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 gabriel_wong 於 23-8-2018 11:18 發表
我覺得成件事可以分開兩樣野黎睇
我差D以為係世界末日 好彩有人解下話

群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

del
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 JBL 於 23-8-2018 17:27 發表

認同,須然97後仲有好多衰野未變好,但有部分制道的而扯確係進步咗,例如97前當差真係巧威威嫁,
97後....?比人小老無既,揾你當埋我份喇老細....
向天開槍有雞繩添! 比著以前個file就花左ga la....
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 JBL 於 23-8-2018 17:37 發表

對。呢樣做得好唔啱,係當時環境,依照我老細尾佬既做法....
應該向D暴民開槍,香港黑警太軟弱喇.......
呢D野你留返去幫港出聲講啦!
你估愛國真係大晒既咩
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 Dave 於 23-8-2018 17:49 發表

換轉係有個市民比人搵卡版/垃圾筒車到跌落地而喝止不能,施暴者仍然繼續襲擊,開槍不是合理選擇嗎?

J 兄說的不無道理,但當被打對像變成警員時,持平既市民反而覺得警員開槍不合理?

其實在下覺得警員最不 ...
你覺得需要對一個推垃圾筒的人用致命武力?
我真的不知道! 你愛怎樣便怎樣
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 loveless 於 23-8-2018 18:03 發表
社會撕裂呀, 痛心疾首呀, 買唔到榴槤冰皮月餅呀
可以吃留在冰箱忙了解凍的粽阿
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 LCH925 於 24-8-2018 13:51 發表
其實講真,我對於邊位壇友物以類聚,邊位道君人以群分真係冇性趣
只係希望大家討論時睇清楚人地講緊咩,同埋講野時比返兩手證據論據,唔好下巴輕輕
媾唔埋頂多好聚好散
唔係下下都要頂到恆一恆,答非所問
依家兩 ...
大家自喜歡相信自己想相信的事, 是真是假從來不重要
引經論據只係令你說話"比較有份量"而已, 我早已放棄做這碼事
我欣賞一下高人講大義, 已是一件樂事!
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 Dave 於 23-8-2018 18:18 發表

不清楚劣根師兄是記性有問題還是視力有問題,在下眼見是有警員倒地仍被雜物攻擊,之後有警員向天開槍。

劣根師兄認為這樣是「推垃圾筒」只能說港青的內功了得,一推垃圾筒,十幾斤重就整個飛起了。

如果真 ...
點解冇差佬啡朱經緯?
7警係咪要互啡?

處理"暴動"調配人手失誤, 比人圍毆是活該, 你話係咪呀
大家香港人唔好咁暴力好冇! 警員應該理性, 有效運用戰術及最低武力! 冇人死, 做得好要比叻!
下下殺殺聲, 我以為漁護處滅蟲! 雖然我feel到有D人覺得D'暴徒"都係蟲!
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

發新話題