發新話題

[others] A&K PKM 需要執嗎﹖

A&K PKM 需要執嗎﹖

小弟玩AK GBB Rifle玩得多,想做下機槍手。
對A&K PKM 一直好有興趣。
我認為自己體能上應該應付到。

想請問全新A&K PKM落場前有咩要先需要Upgarde/執左佢﹖
同埋我想降火到0.2打1.1J
聽聞好似用249波箱﹖係咪可以轉用CA或其他靚廠嘅249波箱
電槍野我真係堅唔熟,麻煩各位師兄指教。

我見機槍壞得多都係個彈箱,壞左先改老鼠尾?

引用:
原帖由 pmcoperator 於 16-8-2018 10:00 發表
我見機槍壞得多都係個彈箱,壞左先改老鼠尾?
最好都係用聲控,方便也。亦可考慮同步通槍電上彈但要駁多條線。
實戰時好多時唔會記得自己打左幾多發,交戰時煩少樣野總是好事。
當年MAG 波箱在下都是在TOBO 買料改聲控,雖然唔常用,但到今日個CONTROL 仲用到。

機槍沒有單發其實煩少好多,主要都是用粒好少少HOP 膠就夠做,建議打0.3 豆不要打0.2,
0.2 打遠程穩定性不足,集彈差,尤其是有風之時。

波箱可以不攪,也不用考慮市面那些成千銀的CNC 波箱,原裝波箱用你幾年都唔會爛,
A&K 又好CA 又好,原裝的料厚到成舊岩石咁,用得爛話你好野。

反而比較有機會有問題是個TRIGGER 微動制,用得耐鐵片會彎,但都是打2, 3 萬發彈之後的事了。

如果打低火力不要打快頻,M100 ~ M110 左右+ 原裝大概500 MM 管夠打 1.1 J 了,
原裝全量缸用弱彈弓再打快頻十分易掃,7.4V 里電足矣,約 15~16 RPS ,火力壓制十分足夠。

在下也有一後時間大概半年場場都拿M249,不是定點射撃而是當步槍咁跑,建議要加個紅點作瞄準,
9 掃是惡但交火時會蝕第一槍時間,對著一些瞄得快打得準的玩家,拿著機槍睇彈道9 掃很易被被當靶打。
如果不介意外觀可以拆走腳架,WARGAME 基本上用不了。想加快瞄準可加魚骨前棍仔。

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

2 個讚好! TOP

引用:
原帖由 Dave 於 16-8-2018 10:35 發表

最好都係用聲控,方便也。亦可考慮同步通槍電上彈但要駁多條線。
實戰時好多時唔會記得自己打左幾多發,交戰時煩少樣野總是好事。
當年MAG 波箱在下都是在TOBO 買料改聲控,雖然唔常用,但到今日個CONTROL 仲用 ...
多謝Dave兄詳細回答。
基本上原裝買番黎,
我要換HOP UP膠、換M100-110彈弓
我唔諗住改快頻,真PKM射速都無咁快
我成日見D人用11.1燒得多,所以7.4夠做

因為我玩民兵,所以骨、瞄具唔會加,會加條PKM槍帶
好似Syria個D民兵咁

引用:
原帖由 pmcoperator 於 16-8-2018 11:14 發表

多謝Dave兄詳細回答。
基本上原裝買番黎,
我要換HOP UP膠、換M100-110彈弓
我唔諗住改快頻,真PKM射速都無咁快
我成日見D人用11.1燒得多,所以7.4夠做

因為我玩民兵,所以骨、瞄具唔會加,會加條PKM槍帶 ...
在下M249 原裝料換左粒9 BALL 膠玩了好幾場都無事 ( 7.4 ) ,
後來轉11.1V 打 25 ~27 RPS 就問題多多... 反正機槍都是彈量壓制,不要貪心又要快又要多彈,煩到自己。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

外觀上: 換木傢私, 我有多套可以平放
使用上: 上ebay搵條專用槍帶, 有肩墊果款, 或者裝前骨加個前grip
性能上: 換madbull果份cnc hopup座, 波箱本身可快拆彈弓, 換下啤零做下密氣
上彈: 本身個彈箱已經係聲控, 可以啪制轉一般電動上鏈, 射速果份電路板可以拆走佢, 冇用
唔明繼續問

最近加裝了TWI的側橋和換了真品feed tray

附件

6-9-2018 02:04

2 個讚好! TOP

回8#

WOW!C Hing支PKM裝上腳架和加左支鏡,威猛好多. Thx for sharing.

引用:
原帖由 washizuka 於 6-9-2018 02:04 發表
最近加裝了TWI的側橋和換了真品feed tray
師兄係咪俾敘利亞張相毒到呢?
有冇興趣一齊玩民兵﹖

引用:
原帖由 pmcoperator 於 6-9-2018 15:03 發表

師兄係咪俾敘利亞張相毒到呢?
有冇興趣一齊玩民兵﹖
我係主打俄佬槍但又玩唔起俄佬裝既人, 所以都算係民兵

成日想整番揪7.62/54彈鏈, 但又唔想郵局海關之類知我買玩具

引用:
原帖由 loveless 於 7-9-2018 10:14 發表
成日想整番揪7.62/54彈鏈, 但又唔想郵局海關之類知我買玩具
鏈容易搵同入, 殼就難好多

發新話題