37 123
發新話題

請教關於Mk 12 Mod 1的問題

請教關於Mk 12 Mod 1的問題

今年年尾應該會砌一支Mk-12 Mod 1,但是對於其下身應該用KAC刻印、M16A1還是M4A1下身才算正確不甚了解。故唯有在這𥚃請教。
究竟世界上還有神嗎?

軍版M16a1,m4都岩,
kac就一定唔岩,除非你話自己枝槍民板

謝謝,大概有個方向知點砌。
引用:
原帖由 pmcoperator 於 16-8-2018 08:40 發表
軍版M16a1,m4都岩,
kac就一定唔岩,除非你話自己枝槍民板
究竟世界上還有神嗎?

最好跟16a1,我見多數marking都係用16a1

咁如果內管唔出火帽,咁內管430mm是否剛剛好?
我改的是Marui M4MWS Base。

究竟世界上還有神嗎?

軍版多數用 M16A1 下身。

如果用A1下身就惡搞喇......
究竟世界上還有神嗎?

平,可以買 WE M16A1 軍軍軍都有得賣; 貴,可以買「毒蛇」M16A1,可以去鰂魚涌訂。
引用:
原帖由 48191 於 16-8-2018 12:41 發表

其實我比較信任Marui系統。
WE玩過,比較失望;GHK玩過,俾個Hop Up玩到哭泣....
蛇就算把喇...
睇中咗Z Parts同模動工房套Kit,諗緊邊套好啲。
睇過呢條片,發現其實Marui係可以做得到呢個射程:
https://youtu.be/NyJZqNBSKco
引用:
原帖由 bennytsang16 於 16-8-2018 13:27 發表
平,可以買 WE M16A1 軍軍軍都有得賣; 貴,可以買「毒蛇」M16A1,可以去鰂魚涌訂。
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 16-8-2018 12:41 發表
MK12同MK18都一樣吾係公發一整枝槍出黎,而係公發一個上槍身連前節等配件俾部隊既整備部門去砌一枝成槍出黎俾隊員使用....整備部門會用當時現成可用既下槍身黎砌.....所以下槍身係m4a1定m16a1都無問題,會較常見m16a1下身只係因為m16a1存貨多,而現代吾會用到m16a1,所以先會見到m16a1下身既mk18同mk12較多...其實吾好話m16a1...用m16a2下身砌嘅mk12都有聽聞過...當然數量應該係極少......

引用:
原帖由 48191 於 16-8-2018 14:08 發表
其實我比較信任Marui系統。
WE玩過,比較失望;GHK玩過,俾個Hop Up玩到哭泣....
蛇就算把喇...
睇中咗Z Parts同模動工房套Kit,諗緊邊套好啲。
睇過呢條片,發現其實Marui係可以做得到呢個射程:
...
呢度係成0.5蛋+ 打3j 外國力先做到,
香港合法力1.5 左右做不到90 米有效命中,但在下紀錄所得,1.5~1.6j,打50 米 A2 目標 ( 大概是IPSC 人形紙牌 ),命中率可以一半以上。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

伸縮托配M4 Marking都Make sense嘅

亦見過有軍佬自行換裝整個M4A1 lower, 不失為慳水慳力又符合實況的setting

真係完全諗唔到AR System 通用到呢個程度。
引用:
原帖由 geoprotex 於 16-8-2018 17:33 發表
亦見過有軍佬自行換裝整個M4A1 lower, 不失為慳水慳力又符合實況的setting
究竟世界上還有神嗎?

37 123
發新話題