發新話題

新人,想一步到位,買支全鋼短槍。

引用:
原帖由 阿堅 於 22-8-2018 17:44 發表
手頭上有三支鋼槍
第一支係vfc hk45ct 改貓香港製鋼slide 。
呢支槍係我暫時最滿意,原裝已經係大直徑飛機
基本上打成匣都唔會腳軟,Slide又係直上,唔洗執。

第二支係marui Glock17
改左吉打套鋼slide 加埋鋼 ...
井勝1911係唔係一定係全鋼?及如果井勝1911要打得順係唔係要換一些parts先OK?

其實買槍時順便叫槍舖師傅將支槍較到非常順或比較順係唔係可以?

聼大家咁多意見,暫時來講買支井勝1911都有興趣,首先價格3000蚊,完全可以接受,但唔知井勝1911 一定就係全鋼,擔心俾槍舖老點。

引用:
原帖由 sea 於 22-8-2018 20:00 發表
聼大家咁多意見,暫時來講買支井勝1911都有興趣,首先價格3000蚊,完全可以接受,但唔知井勝1911 一定就係全鋼,擔心俾槍舖老點。
到冬天你就後悔
我生得聰明得罪你咩!!!

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 22-8-2018 20:11 發表

到冬天你就後悔
何解?唔通有熱脹冷縮的毛病?

想要支好使好用井勝 相信都要花唔少心機執順佢

引用:
原帖由 Xgun 於 22-8-2018 19:39 發表
韓仔1911飛機set 姐係邊隻牌子呢 ?同馬記邊方面有分別呢 ?
Volante Airsoft

井記1911個身係鑄出黎
比較粗工 睇下實物接受到先好買
當然當年二戰真鐵1911都係好粗工

另外全鋼smg的話 we m1a1換 steel kit我諗都應該差不多全鋼了
較現代既槍好少全鋼

井勝支1911雖然係全鋼,但支槍真係比較重
公差又比較大,所以支野D氣化真係一般
同埋支野基本上預你打co2,而一瓶co2你預打40飛左右
如果你打gas匣預10-12飛左右

引用:
原帖由 sea 於 22-8-2018 20:00 發表
1911(真槍)係好舊

井勝我冇, 唔知操作順唔順, 但肯定睇落唔順眼, grip safety 條罅大到呢 .......  點執 ? 我就諗唔到點執

Mafioso Kimber 質量不錯

附件

23-8-2018 00:08

引用:
原帖由 hykenny 於 23-8-2018 00:08 發表
Mafioso Kimber 質量不錯
全不鏽鋼?真係好好款,幾錢?邊度仲有賣?

井記1911粗工,比較忠於原著。但並不是軍灰色,而是完全染黑。感覺比較奇怪。
我不敢肯定於WW2時期,打Marking嘅方式究竟係點,但佢啲Marking完全唔靚,似就咁扑落去。
引用:
原帖由 jn_jona 於 22-8-2018 21:24 發表
井記1911個身係鑄出黎
比較粗工 睇下實物接受到先好買
當然當年二戰真鐵1911都係好粗工

另外全鋼smg的話 we m1a1換 steel kit我諗都應該差不多全鋼了
較現代既槍好少全鋼
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 sea 於 23-8-2018 07:11 發表

全不鏽鋼?真係好好款,幾錢?邊度仲有賣?
何B CxW 地獄都見過,8 到 10K,「全鋼」槍何B擺出黎最多,任睇任摸的

發新話題