發新話題

新人,想一步到位,買支全鋼短槍。

引用:
原帖由 sam524 於 20-8-2018 13:11 發表
唔清楚你係想打game 定收藏
但我會覺得無必要全鋼
唔知你鋼定義係 滑架(槍身)? 內膽? 定真係全部係鋼?
宜家鋼槍多數收藏用 說性能好 又說不上 但的確係好玩
不過鋼手槍唔多唔少要識保養 識整 識執位
好唔好用 ...
收藏同game war。

引用:
原帖由 BLSK 於 20-8-2018 12:44 發表
電動定氣動
短槍係短rifle,衝鋒槍定手槍?
呢樣真係唔識,我係未入門,見人玩得開心又想學人玩。

引用:
原帖由 sea 於 20-8-2018 20:00 發表

呢樣真係唔識,我係未入門,見人玩得開心又想學人玩。
打outdoor 買一支長火,玩cqb 買一支短火,join 下鴨仔團先吧。
唔試過實戰唔會知想玩乜。但公柴性能普遍廢,可能玩完會失望,最好一千幾百買支入門槍玩玩先。
唔岩玩拎黎裝飾或放2 手都係蝕幾舊
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

我就真係從未見過有新仔話第一次買槍就話要全鋼,唯一合理解釋是趕稿作假新聞。。。

死 L 左條心吧,全鋼玩具槍是不可能改到打實彈的~~

如果係香港地求其一個玩具槍友張支Marui Hi-Cappa攺到打380 Super! 咁就真係大新聞! 打到一粒都叫贏!

引用:
原帖由 olw0978 於 20-8-2018 21:01 發表
我就真係從未見過有新仔話第一次買槍就話要全鋼,唯一合理解釋是趕稿作假新聞。。。

死 L 左條心吧,全鋼玩具槍是不可能改到打實彈的~~
不要太敏感啦。

呢度有個師兄出二手:http://www.wargamehk.com/cgf/vie ... &extra=page%3D2
對外觀都有興趣,但易用性及性能唔知點?耐用性如何?

係唔係發生過咩事?好多師兄好敏感咁認爲我係記者。

揀全鋼的原因係希望用極都唔會壞,希望耐用性高及仿真度高,真係沒有其他原因呢。

引用:
原帖由 sea 於 20-8-2018 22:01 發表
揀全鋼的原因係希望用極都唔會壞,希望耐用性高及仿真度高,真係沒有其他原因呢。
全鋼都可以壞
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Dave 於 20-8-2018 22:14 發表

全鋼都可以壞
全鋼唔識保養 唔識整 感覺上會更易壞

引用:
原帖由 Dave 於 20-8-2018 22:14 發表

全鋼都可以壞
玩具槍果d"鋼", 有時真係得啖笑...

我買過taitan 果條hk45c slide, 打左幾百飛就斷左粒的

vfc 支hk416a5 個bolt stop 一樣係話自己係鋼, 一樣有人玩斷
我生得聰明得罪你咩!!!

引用:
原帖由 sea 於 20-8-2018 22:01 發表
真鐵世界而家都冇乜邊支槍係全鋼

何以見得全鋼會仿真
我生得聰明得罪你咩!!!

vfx……真係想xzzxyz佢
掛牆可以爆bolt

發新話題