發新話題

新人,想一步到位,買支全鋼短槍。

手頭上有三支鋼槍
第一支係vfc hk45ct 改貓香港製鋼slide 。
呢支槍係我暫時最滿意,原裝已經係大直徑飛機
基本上打成匣都唔會腳軟,Slide又係直上,唔洗執。

第二支係marui Glock17
改左吉打套鋼slide 加埋鋼軌。初初用普通飛機打到一半都係有D腳軟
最近換左韓仔套飛機set就好好多,但始終都唔夠支45c爽

第三支係井勝1911 啱啱入手,但支野D氣化真係一般
買左套韓仔飛機set 過幾日裝完睇下點

引用:
原帖由 jn_jona 於 22-8-2018 18:37 發表

韓仔套野我裝落prime meu唔岩數 最後都要放棄
想知師兄枝17換左韓仔 續航力有冇差左?
Thx!
韓仔1911飛機座上面可能厚左,所以裝nova 會成個座高左少少
執走D就應該ok
Glock 個套個續航力其實比未用之前好少少,每一槍都實在D唔會好似就斷氣咁,因為用左鋼,一定用多左gas

井勝支1911雖然係全鋼,但支槍真係比較重
公差又比較大,所以支野D氣化真係一般
同埋支野基本上預你打co2,而一瓶co2你預打40飛左右
如果你打gas匣預10-12飛左右

軍版1911既marking 係壓字黎
根據唔同廠同年份,表面處理大約幾款
有染黑發藍,而灰色系個堆磷化既表面處理亦至少有深灰色,偏黑色,灰偏綠 三隻色

井勝我見過主要係染黑同灰色磷化。刻字上都應該係laser marking

附件

24-8-2018 08:55

24-8-2018 08:56

發新話題