發新話題

新人,想一步到位,買支全鋼短槍。

又有記者朋友?

如果講全鋼 又抵玩既一定係井記1911
3k左右全鋼
但個身比較粗工
好唔好打另一回事

引用:
原帖由 queen 於 22-8-2018 13:46 發表

有幾貴....宜家幾千蚊手槍仔, 邊敢話貴.....
井記係咪用馬記數飛機?
我見馬記改prime mk25鋼slide都有d吃力

引用:
原帖由 阿堅 於 22-8-2018 17:44 發表
手頭上有三支鋼槍
第一支係vfc hk45ct 改貓香港製鋼slide 。
呢支槍係我暫時最滿意,原裝已經係大直徑飛機
基本上打成匣都唔會腳軟,Slide又係直上,唔洗執。

第二支係marui Glock17
改左吉打套鋼slide 加埋鋼 ...
韓仔套野我裝落prime meu唔岩數 最後都要放棄
想知師兄枝17換左韓仔 續航力有冇差左?
Thx!

引用:
原帖由 阿堅 於 22-8-2018 19:06 發表

韓仔1911飛機座上面可能厚左,所以裝nova 會成個座高左少少
執走D就應該ok
Glock 個套個續航力其實比未用之前好少少,每一槍都實在D唔會好似就斷氣咁,因為用左鋼,一定用多左gas
唔該師兄
我本身都冇諗過g17改鋼都夠力推

引用:
原帖由 Xgun 於 22-8-2018 19:39 發表
韓仔1911飛機set 姐係邊隻牌子呢 ?同馬記邊方面有分別呢 ?
Volante Airsoft

井記1911個身係鑄出黎
比較粗工 睇下實物接受到先好買
當然當年二戰真鐵1911都係好粗工

另外全鋼smg的話 we m1a1換 steel kit我諗都應該差不多全鋼了
較現代既槍好少全鋼

引用:
原帖由 48191 於 23-8-2018 07:21 發表
井記1911粗工,比較忠於原著。但並不是軍灰色,而是完全染黑。感覺比較奇怪。
我不敢肯定於WW2時期,打Marking嘅方式究竟係點,但佢啲Marking完全唔靚,似就咁扑落去。
真鐵d字係沖落去都唔奇
但我唔記得左井記1911係黑定灰
真鐵好似係pakerizing finish

發新話題