發新話題

[認真] Wargame 的意義...

引用:
原帖由 征服者~ 於 20-8-2018 22:48 發表

你講得ARM,你地個個都分析的對...或者可能我應該專心工作先...打GAME既野,適當時先再打。。。
娛樂同工作是並行的,只要不影響生計,不影響家庭,請努力地玩

忙有忙玩,閒有閒玩,齋工作賺錢放棄各種世藝的生活非常慘。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 暈又暈 於 20-8-2018 21:20 發表
擼過碌野,爽過射過(啲白白地色既物體射唔射埋牆另一回事)
玩具槍呢種同自慰差唔多既事,起碼都叫開心過何必介懷呢施主
老私機喎~

引用:
原帖由 征服者~ 於 20-8-2018 19:38 發表
本人玩WarGame 既時期,其實都係斷斷續續...開始對Wargame 既野,概念愈來愈模糊....

新手時期:む好想買+改好多槍同裝備めむ想打中好多既人めむ想係WARGAME 場上建立自己形象+名望めむ唔想咁快死めむ開始學改槍整槍 ...
其實係唔係諗得太多?

我一開始都係差唔多諗法, 想買槍想玩得好D, 形象名望雖然無諗過, 不過改槍可以話係我由打完第一場次後已經開始去學.  之後重試過想為wargame介做D野, 但係... 太難啦...

到而家諗返, wargame帶比我D咩呢? 其實都幾多, 不但智識上, 朋友, 行為, 連技能都多左好_多 , 但係最重要係你有冇係wargame上留低唔少開心回憶.

青春嗎... 我都有過嫁...

just fun but don’t expect free pussy
學識 素養 價值觀

勞心者治人
勞力者治於人
治於人者食人
治人者食於人
天下之通義也

引用:
原帖由 Dave 於 20-8-2018 22:10 發表
娛樂既定義就係做一些行為令自己開心快樂。
如果娛樂都要講求得著得益...開心極有限。
講得好啱∼
我一年先打得5∼6場outdoor,
當見下朋友吹下水∼

Wargame 就像其他的興趣活動一樣; 如足球、游泳、卡拉ok 一樣........... 冇分別, 是自己享受的一種消閒活動。

如果進行一些自己喜愛的活動時 會帶給自己苦腦困惑 空虛甚至像樓主説 入了困局, 那可能要停一停,或 尋找另一種能帶給自己歡愉的活動了。

引用:
原帖由 keane 於 20-8-2018 20:06 發表
同自己做個百份比%先, 再照單執藥,揾返同channel朋友,
甘樣玩會玩得開心D, 慳錢D  ……

1)        落場爛砌戰鬥型
2)        FULL GEAR 行山影相 好有型
3)        神台恭奉PO相砌模型
4)        全真教弟子, 高收視率厄LIKE 型 ...
No.3 神台恭奉PO相砌模型
一個什麼也不懂的老兵!!

真係好睇樓主既心態,往往娛樂同興趣就係睇你可以玩個樣野得到邊方面既快樂
好似我咁,以前買到成屋都係槍就覺點解買完都打唔到,講到尾就係難就腳開場
打得少,技術都難以提升,打到都有D灰灰地
但朕本身愛槍,依家出令槍就有限地咁買黎射下做神檯,得閒輕裝一年玩番兩場wargame都已經好開心
同fd依家玩都唔係要殺幾多人,而係開心敘下舊你射下我我射下你

打game最重要當然是認屎認屁
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 JFCP 於 21-8-2018 08:34 發表

No.3 神台恭奉PO相砌模型
我飯飯有D,  系好窮型     

我就覺得這是一種和足球一樣的運動,主要是同隊員間合作和戰術上的運用.

Wargame 的意義對每個人都唔同
問問自已當初接觸wargame的原意係咩?
小弟係因為十分喜愛槍械而接觸Wargame的

wargame帶比我D咩呢?
現在wargame對我來講係交朋友聯誼活動, 當做下運動, 舒緩工作壓力等等, 所以贏輸不會睇得好重
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

小弟無參加任何wargame.只喜歡把玩模型槍。以前只可以係玩具店,模型店買玩具槍。但wargame興起後,可令小弟有幸预上這十幾二十年黄金歲月,由手拉,吹氣,gas,電槍,co2,...膠身,啞原,合金,鋼身.....日本,中港台出品,百花齊放。如果wargame無係本地興起,睇怕家

家陣玩緊9000 BB Gun.

引用:
原帖由 yth 於 21-8-2018 17:16 發表
小弟無參加任何wargame.只喜歡把玩模型槍。以前只可以係玩具店,模型店買玩具槍。但wargame興起後,可令小弟有幸预上這十幾二十年黄金歲月,由手拉,吹氣,gas,電槍,co2,...膠身,啞原,合金,鋼身.... ...
呢下真係要感謝日本'馬老二'的出品了. Thx for sharing.

發新話題