63 12345
發新話題

[KSC/KWA] URAMEX/KWA HK 416D GBB

呢支台灣好似仍未開賣未見過人開箱 , 我諗同以前比較新出m4 kr系列性能應該相約, 來貨價如果2千中至尾唔貴過v記應該有唔少吸引力, ksz系統應該比v記氣化更好但夾重問題唔知有冇改善

K 記自己拍片,今次真係就快見街 na 卦
Thanks for sharing!

多個選擇作競爭,對消費者來說永遠都是好事...

迫下其他廠家要提升番d 出廠品質不要食「外觀」老本。

但k 記匣重問題又是需要考慮,希望真是在下pmag post 那個「估計」一般有輕量匣就好了。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

正!外觀都唔錯,又有埋marking. Thx for sharing.

有傳聞話因為要做輕量匣,所以先延遲推出。

引用:
原帖由 MAGIC 於 31-8-2018 11:51 發表
FF 推論...

IRON PMAG DELAY 推出
KWA 416D DELAY 推出...

PMAG 8 月中出貨
416D 8 月尾出貨

IRON PMAG 行疑似KWA 入氣哇佬同 正壓出氣VALVE...

即係...
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 no-name 於 31-8-2018 09:33 發表
K 記自己拍片,今次真係就快見街 na 卦
Thanks for sharing!
仲有支417比較期待 ,V記支417氣化就真係好一般吸引力不大,
如k牌有顯著氣化強勁3k左右就唔錯了,千奇唔好同上次支ar10一樣設計。。

回覆 9# 的帖子

三枝一齊出?!

附件

31-8-2018 12:11

引用:
原帖由 Dave 於 31-8-2018 12:07 發表

FF 推論...

IRON PMAG DELAY 推出
KWA 416D DELAY 推出...

PMAG 8 月中出貨
416D 8 月尾出貨

IRON PMAG 行疑似KWA 入氣哇佬同 正壓出氣VALVE...

即係...
好引人瑕想 wo!

引用:
原帖由 gainax 於 31-8-2018 12:07 發表

仲有支417比較期待 ,V記支417氣化就真係好一般吸引力不大,
如k牌有顯著氣化強勁3k左右就唔錯了,千奇唔好同上次支ar10一樣設計。。
之前睇唔知邊度話 416/7 都有 "小修改" 唔係直接 copy 返舊果幾支,係就好 lor~~
不過路邊社消息,信住 1 成先

引用:
原帖由 MAGIC 於 31-8-2018 12:11 發表
三枝一齊出?!
TAR!!! 咁我唯有放棄 4 仔

引用:
原帖由 MAGIC 於 31-8-2018 11:51 發表
其實呢個年代個個牌子差唔多都有輕夾,再唔做輕d以佢m4夾6~700克(市面一般350~450),落場既話又幾令人需要再諗諗,以佢ar10為例隻夾重到。。帶4,5隻=咩多把長槍落場 ,我諗M4夾改完起碼<500克先多返人接受

引用:
原帖由 no-name 於 31-8-2018 12:21 發表

之前睇唔知邊度話 416/7 都有 "小修改" 唔係直接 copy 返舊果幾支,係就好 lor~~
不過路邊社消息,信住 1 成先
其實佢系統最緊要改改hopup同夾重,其他野應該ok至少出左咁耐個系統冇乜玩家彈其他鍋氣,如果再進一步改進我覺得佢d產品要做陽極噴砂唔好再整佢d程度漆面,
佢既鋁身可以外觀做得靚,啪啪高以前拎佢d身做完個feel已經靚好多有V記水平,一開箱外觀咁靚我相信貴3幾百港台日班玩家咁注重外觀都肯埋單

63 12345
發新話題