發新話題

[Marui] MARUI MTR16 GBB [ 9 月 26 日發售 ]

雖然我都一定買,但佢定位係有 D 怪雞
打正旗號係民版潮槍但又唔閹左個連發,反正個下機夾都係新模,上機夾又唔好似 mega 咁改靚仔少少
我認係貪心左,但反正到做係希望佢再貴少少到位 D

BTW 仲差支 G19 打 Production

好似今年 7 月先有第一次日本 3 Gun Nation Airsoft 示範賽,應該唔太關 3 Gun 事 (定已枱底傾掂數?)

引用:
原帖由 gainax 於 11-9-2018 23:19 發表

上下身睇落似普通M4身加雙邊掣

係 wo 睇睇下好似一樣,只係刻字變白字,同右邊開左個窿...

隻短匣賣 4689 yen 平過長匣 4980 yen 的...

已訂,3980 落一半訂,暫時未知幾時返

路邊社透露,dont 驚 last 2 支 walkin 比我同我 fd 買左
不過仲有支 display!  

作為馬記打手今次真係有 D 不滿 na (其實又真係唔算關馬記事 )
我同我 FD 2 支全新槍入 Topgas 係 lock 唔到 bolt,滿氣打到冇氣都 lock 唔到,長短匣 Pmag 一樣,但當然 134 係好正常
唔知佢係咪有 D setting 唔同左,有冇師兄都係咁?

不過個樣就真係靚仔的,放住先得閒再同舊版對比研究

引用:
原帖由 gainax 於 1-10-2018 00:41 發表

工起師兄有新玩具玩 如果爭係個煲lock問題其實馬記m4系統一路用topgas有呢個鍋氣,玩得topgas預左有日要fix,但全新2支都即時有咁就少見d, 會唔會係雙邊煲lock加快問題發生? 因雙邊lock以往gbb經驗係冇單邊穩定?~ ...
馬記用 topgas 有小問題都預左,但又真係第一次一開即中,未知關唔關事雙邊粒制重左事呢
另外睇日本道樂review 有提過話呢支出奇地細力,唔知係咪飛標 setting 改左用大部份氣退 bolt back 呢
以上皆為我 _ 估,要等過幾日得閒先再研究

琴晚試過換舊 Bolt 換重 buff 都係 lock 唔到,但小弟冇 GM Bolt Lock 片試唔到
同埋琴日比較趕冇試過落油同拆野,要留持其他師兄補充

引用:
原帖由 48191 於 2-10-2018 16:14 發表
Sorry,一時手快,係「Angry Gun」輕量化Bolt Lock片先真。AG射手應該有。
http://www.shootercbgear.com/mob ... p?products_id=12863
特此致歉。
數字兄言重了∼ 其實我都 get 到係 AG 但唔知點解睇落冇問題

引用:
原帖由 higundamhws 於 3-10-2018 19:30 發表
剛剛係reddit見到仲有個更簡單方法: stock tube 扭出一圈

同我增加行程目的一樣,但我换左m16托,冇得咁整
我都試過係 work 的,但都有 d 怕個尾頂唔順

引用:
原帖由 stevenyu2000 於 5-10-2018 16:18 發表

My MWS was good to use with the short mag .
好似 boys! 但好有特色好有趣∼

引用:
原帖由 higundamhws 於 5-10-2018 13:21 發表

大哥有沒有入匣過緊問題?

我的mws m4a1用短匣超緊要用力才可插拔

而且入恐龍氣噴得很犀利,好似倒唔到d氣入去咁
我插返自己舊槍都冇事
但馬記 m4 匣係好挑 gas 牌子的,而且入 topgas 係好難入滿尤其熱天,同 dave 兄講既一樣加粒 1x1 oring 喺匣入氣口即可藥到病除

發新話題