發新話題

[VFC] VFC/Umarex - 授權版GLOCK 17 / G17 Gen.4

等G34 Gen4

希望會有廠商會出 full marking 下身 (frame) 啦。

想請教一下,3 支槍既零件應該都唔會同馬記共通吧?即係應該唔會有補品?
匣都係夾硬可用到馬記匣,但其他牌子包括 We Prowin 等都冇問題?

謝謝

引用:
原帖由 no-name 於 1-10-2018 00:34 發表
想請教一下,3 支槍既零件應該都唔會同馬記共通吧?即係應該唔會有補品?
匣都係夾硬可用到馬記匣,但其他牌子包括 We Prowin 等都冇問題?

謝謝
實際試一試:
(因為馬記匣想跌想跌咁,我放中間,由左到右係我-馬-U。)

馬記哇佬係三者中最突,會卡撞針。未cock鎗前馬記匣係接近塞唔入,WE叫勉強,cock鎗後馬記稍難、WE算係OK但兩者都唔能夠自由落體。

到頭來係側面影響最大:

馬記同我們彈匣都加粗左下段,整體好多棱角,應該就係個過渡位突邊磨到grip內部導致冇得自由落體,如果稍為修過或者用到自然磨損,馬記同我們都應該可以自由落體。

BTW,馬記可以用U記匣,就係入匣時因為下段細左有D就跌就跌既feel,拍到頂扣得實,大力fing都唔會跌匣。

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 RCOOH 於 1-10-2018 21:47 發表

實際試一試:
(因為馬記匣想跌想跌咁,我放中間,由左到右係我-馬-U。)

馬記哇佬係三者中最突,會卡撞針。未cock鎗前馬記匣係接近塞唔入,WE叫勉強,cock鎗後馬記稍難、 ...
謝謝師兄詳細測試
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

回覆 49# 的帖子

謝師兄包膠!

回49#

謝謝C Hing詳盡的圖文分享. 都係用回原廠匣好D.

哈哈哈哈哈,
我等marui 支19終於等到

#Fanboi #腦殘粉 #VFC不了
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

-del-

https://www.youtube.com/watch?v=tPT6YU-UKEM

CXW  有介紹,,, 不過睇完的marking 冇晒興趣... 不如留錢買馬記 glock 19 好過

咁Marui G19仲可唔可以用Glock logo?

又將支19噴左CR曲
Graphite Black 外管+Sniper Grey slide
再換T牌sight
又幾靚

引用:
原帖由 hendry9881 於 4-11-2018 18:59 發表
又將支19噴左CR曲
Graphite Black 外管+Sniper Grey slide
再換T牌sight
又幾靚

咁搞幾錢

引用:
原帖由 TheOrigina1 於 4-11-2018 22:23 發表

咁搞幾錢
自噴

發新話題