發新話題

[VFC] vfc vp9 磨損效果

感謝各位師兄嘅意見,小弟應該都係跟返Dave嘅方法

全氣動
czp09
ump9
msg90

BTW 估唔到XC1同VP9又幾襯

突然想問下各位師兄如果我用沙紙磨走埋其黑油之後,我可以直接用油漆噴另一隻色嗎?
全氣動
czp09
ump9
msg90

引用:
原帖由 BLSK 於 20-9-2018 01:03 發表
BTW 估唔到XC1同VP9又幾襯
其實xc1襯咩槍都夾
全氣動
czp09
ump9
msg90

如果你係老原,倒不如考慮換鋼Slide/槍管。但一定要一併換埋條十字巾Recoil Spring Guild。打起上嚟絕對有打9mm嘅錯覺。另外,VP9其實冇必要做舊化,上醫悲你可以搵到VP9連XC1 Kydex Pancake Holster賣(記得就得一家,因為我而家用緊),抽插多幾次,條Slide頭啲角位開始有「自然花」已經好好睇。
引用:
原帖由 20131324 於 20-9-2018 01:13 發表
突然想問下各位師兄如果我用沙紙磨走埋其黑油之後,我可以直接用油漆噴另一隻色嗎?
究竟世界上還有神嗎?

絕對有打9mm錯覺......? 100%無可能... 絶對是兩回事! 軍醫相信暫時世上絶對未有み枝6mm BB AIR SOFT 手鎗打起上嚟可以有似打9mmX19 的感覺,真的!相信我...

HAPPY SHOOTING!

超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

我想問吓bluing嘅油係唔係一般槍舖會有??
全氣動
czp09
ump9
msg90

我覺我E支做得好靚

1 個讚好! TOP

軍醫叔叔,形容啫。
引用:
原帖由 T-800 於 20-9-2018 03:57 發表
絕對有打9mm錯覺......? 100%無可能... 絶對是兩回事! 軍瞖相信暫時世上絶對未有み枝6mm BB AIR SOFT 手鎗打起上嚟可以有似打9mmX19 的感覺,真的!相信我...

HAPPY SHOOTING!
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 20131324 於 20-9-2018 07:31 發表
我想問吓bluing嘅油係唔係一般槍舖會有??
Blue唔係用油 用發黑劑
五金post有購買地址

樓主的舊化,望落去,好似被人暴力摧殘過,有唔自然的感覺.
以上純屬個人觀感.有錯請諒.

有毒呀,大佬。
引用:
原帖由 jn_jona 於 20-9-2018 10:41 發表

Blue唔係用油 用發黑劑
五金post有購買地址
究竟世界上還有神嗎?

砂紙打磨后,可以上d研磨劑,少少抛光不宜多,提升金屬質感

引用:
原帖由 48191 於 20-9-2018 11:15 發表
有毒呀,大佬。
唔係拎黎飲 冇事既
但blue野真係好好玩

引用:
原帖由 48191 於 20-9-2018 10:27 發表
軍醫叔叔,形容啫。
明既、明既。。。
Ps.感謝」積姑」兄為在下删除錯误貼

Happy shooting!

超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

發新話題