40 123
發新話題

[VFC] vfc vp9 磨損效果

vfc vp9 磨損效果

小弟用沙紙磨,各位師兄不喜勿插

附件

19-9-2018 20:17

全氣動
czp09
ump9
msg90

Upload 口吾到相?!
全氣動
czp09
ump9
msg90

冇相

用Imgur唔駛錢。
究竟世界上還有神嗎?

已add相
全氣動
czp09
ump9
msg90

Upload上Imgru,成功之後Copy條Link Post出嚟冇難度
引用:
原帖由 20131324 於 19-9-2018 20:17 發表
已add相
究竟世界上還有神嗎?

感覺重手左少少
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

原装係焗漆既話唔適宜做舊化. blue 或陽極好好多

我覺得個舊化唔夾, 因為上身睇落打哂風咁, 但下身依然絲毫無損
我生得聰明得罪你咩!!!

現代手槍舊花不建議用砂纸,不夠自然。。。真正的police duty pistol 不會磨損成咁,做「仿鋼打磨」已很足夠,效果最接近police Duty pistol,會好好多!

Happy shooting!

超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

上油磨會一忽忽咁甩,如果願得翻手,可以考慮成條SLIDE 磨哂銀再翻BLU 再磨角位舊化
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 walther 於 19-9-2018 22:18 發表
原装係焗漆既話唔適宜做舊化. blue 或陽極好好多
焗漆亦有焗漆既舊化方法,而且可以「舊」得很自然。。。

工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

省晒佢再blue應該會好d
Btw 唔知點解blue完果層氧化層好易刮甩 同好粗糙
再試溝水blue都係易刮甩 同埋有d氣泡位blue唔到

引用:
原帖由 jn_jona 於 19-9-2018 23:25 發表
省晒佢再blue應該會好d
Btw 唔知點解blue完果層氧化層好易刮甩 同好粗糙
再試溝水blue都係易刮甩 同埋有d氣泡位blue唔到
唔洗咁麻煩。。。睇下要D乜野效果。。

現代槍款,舊化通常在槍頭同Trigger guard位,原因在於抽插Holster做成,避無可避;師兄你呢支似做完Torture Test。
究竟世界上還有神嗎?

40 123
發新話題