52 1234
發新話題

新人想買Glock

新人想買Glock

Hi Ching 小弟想買支Glock 預1000蚊到 覺得我應該買umarex 定買返kj個D?遲下係想攞嚟打games
Thanks

如果新手買手槍,應該以後備零件多鑊氣少的槍款埋手。 Marui 或者WE Glock 17係首選。如果選KJW,驚壞咗難搵件。
另外嘅係,話就話大家都係Glock 17,又係抄馬記系統,但各自條數未必兼容係一個非常大的問題。
引用:
原帖由 kevin1993 於 1-10-2018 20:26 發表
Hi Ching 小弟想買支Glock 預1000蚊到 覺得我應該買umarex 定買返kj個D?遲下係想攞嚟打games
Thanks
究竟世界上還有神嗎?

千JW係好玩具,不過千JW角落尺寸上係細小小,由其是slide有事的話未必有零件換。

我們雖然小心佢斷外管斷鎚,但三斤一定有得買番原件黎換,副廠補品亦比較通用。

U記就奉勸一句,供奉可以、練習都得,落場就唔好挑戰住,隻彷真雞唔係咁易用,而且大量特規件。

考慮到零件通用性同升級容易度還是馬記或者WE吧

引用:
原帖由 RCOOH 於 1-10-2018 21:15 發表
千JW係好玩具,不過千JW角落尺寸上係細小小,由其是slide有事的話未必有零件換。

我們雖然小心佢斷外管斷鎚,但三斤一定有得買番原件黎換,副廠補品亦比較通用。

U記就奉勸一句,供奉可以、練習都得,落場就唔 ...
千JW.........我估左幾耐先知係KJW ,有時啲代名詞可唔可以唔咁複雜,真接寫KJ咪得囉
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

引用:
原帖由 jacko 於 1-10-2018 21:52 發表

千JW.........我估左幾耐先知係KJW ,有時啲代名詞可唔可以唔咁複雜,真接寫KJ咪得囉
又話唔可以開真名....

引用:
原帖由 RCOOH 於 1-10-2018 21:56 發表

又話唔可以開真名....
邊個話

附件

1-10-2018 22:00

就算係,寫KJ都唔算真名啦

WE Glock鑊氣唔算多,係Marking堅衰;吉打係有件,但要搵先係問題。
引用:
原帖由 新手一隻 於 2-10-2018 01:14 發表
或者等下馬記glock 19,多個選擇?

搭單一問,而家we glock鑊氣多嗎?
另外kj glock唔係有吉打出件咩
究竟世界上還有神嗎?

搭單一問 we glock 可唔可以用馬記彈匣 thx

KJ Works G18 一槍一匣
另外加多兩隻匣

打indoor 得
打outdoor 防身又得
得咗。
學識 素養 價值觀

勞心者治人
勞力者治於人
治於人者食人
治人者食於人
天下之通義也

入門買KJ,都是有金屬滑架,但平過U記.要求有marking除外.

以我玩左近十年馬記系統glock黎講,一係入支馬記改,退一步入支全金屬台仔。而大陸真係唔建議
宜家Glock 出面大路都係馬記系統
預算多可以直接入支馬記再改slide
Kj 同we 就比較平,原裝已經金屬slide 但兩隻牌子都有斷外管問題。不過kj D數比較近馬記多少少 。we 改過幾版之後,有D零件條數唔同左,之後上補品可能要執
最大分別we 改細左hopup 個下壓位同條內管個hopup 開口位長度

Vfc/u記其實係同一支,佢係馬記glock18系統既改版
有D位改左比較仿真。唔計marking 主要分左普通金屬slide同鋼slide

以上各牌子都有大量補品可以用,不過由於公差問題,改之前最好check左裝唔裝到先

52 1234
發新話題