發新話題

今期戰鬥王

引用:
原帖由 jacko 於 6-10-2018 04:07 發表

男?
感覺係麻甩仔扮女人!

呢種感覺:

引用:
原帖由 rho837 於 6-10-2018 13:03 發表

感覺係麻甩仔扮女人!
究竟世界上還有神嗎?

雷達無反應

引用:
原帖由 Komeiji_Satori 於 6-10-2018 00:33 發表
Model的衣著方面不妨參考一下日本嗰邊啲實用風/JK風,好多時唔露肉,簡簡單單反而最順眼好睇又入型入格。
參考網站:http://sg-fashion-snap.com/archives/category/women

手上有堆自拍咁啱又 ...
JK look同戰鬥女僕都已經影咗, 第一個JK仲要係2016年影, 件馬甲上年2月已經第一次影.......

如果撞到啱槍我都係鍾意影全軍Look, 少女前線 COS 都想.....

These girls are much better.

引用:
原帖由 queen 於 7-10-2018 23:24 發表

JK look同戰鬥女僕都已經影咗, 第一個JK仲要係2016年影, 件馬甲上年2月已經第一次影.......

如果撞到啱槍我都係鍾意影全軍Look, 少女前線 COS 都想.....
PMC/全武裝look喱啲就真係可遇不可求。
少前cos反而會相對上易搵啲,不過始終對於絕大部份女coser嚟講,拎槍本身已經係一個門檻。
今次封面張相之所以負評,再睇返你之前啲相,可以得出大抵唔係攝影技巧問題。
主要都係好不幸地Model、妝、衫等幾樣炒埋一碟起咗不良化學作用啫。

黑白嗰張好得。
引用:
原帖由 queen 於 7-10-2018 23:24 發表

究竟世界上還有神嗎?

Coser 我地唔係無用過,亦唔覺教佢地用槍有問題,因為我地唔同普通攝,每次影之前都會教好晒點用槍先影....

好似160同麻利羊經我地調校後,拍攝時的持槍動作,隨時好過好多game友....

附件

8-10-2018 11:09

回68#

呢度D相,   靚過1#封面相好多. Thx for sharing.

影女既野.. 有樣SHOW 樣... 無樣SHOW 奶...就給讚...

膚淺YES IM
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

純粹路過搭訕跟樓上無關。
蘿莉老太婆別以為騙得過我。

附件

8-10-2018 11:59

我有種打開了禁斷之門der感覺
有點後悔
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 queen 於 8-10-2018 11:09 發表
Coser 我地唔係無用過,亦唔覺教佢地用槍有問題,因為我地唔同普通攝,每次影之前都會教好晒點用槍先影....

好似160同麻利羊經我地調校後,拍攝時的持槍動作,隨時好過好多game友....
咁要搵少前Cos影應該唔難啦,既然會教齊哂,只要個coser肯聽書就OK。
其實唔少港台coser最大問題都只不過係本身對軍事唔太了解,影果時個攝影師又冇提點(可能佢都唔識),又冇朋友事前或在場做軍事顧問,結果影完擺上網,先畀人point out出哂事。
For example:金手指、彈匣前後掉轉插、個pose係瞄緊但瞄準鏡個蓋未開……咩都有。
去到嗰種情況,就真係影得幾靚都冇用,喱啲細節一錯,就成輯相都冇哂氣氛。

引用:
原帖由 queen 於 8-10-2018 11:09 發表

又無需太刻意根絕金手指,非射擊狀況指搭扳機為之金手指,但若然個預設場景係駁緊火,又或者扮演70年代前既部隊,或者個角色設定係唔注意安全既粉皮,咁扣住黎影相係應該架播。

引用:
原帖由 RCOOH 於 8-10-2018 20:21 發表

又無需太刻意根絕金手指,非射擊狀況指搭扳機為之金手指,但若然個預設場景係駁緊火,又或者扮演70年代前既部隊,或者個角色設定係唔注意安全既粉皮,咁扣住黎影相係應該架播。
影駁火期間嘅姿態,當然唔算金手指啦。
其實刻意去注意金手指,係為咗避嫌。
因為部份Coser唔止私下影相喺非駁火場景下金手指,而係去到同人Event會場(有啲仲明顯係wargame友,但冇人知到底佢地cos咩ACG作品果吓先好笑,只係成身軍裝/PMC裝)內擺拍、行街時都金手指,甚至可能把電槍入面仲有電,個匣搖吓係有BB彈聲。
所以除非你真係擺明影緊駁火嗰刻,如果唔係,將隻食指擺返出去始終最唔會出事畀人話。
我都聽講過,有啲前蘇聯/俄軍個trigger discipline唔係將食指擺喺trigger guard外,而係照擺入邊,但用食指指甲嗰邊向前頂住trigger guard內側,方便交戰時迅速扣到trigger。
問題係,你影咗之後,唔識喱啲嘅人照樣會話你金手指。
咁你就要自己衡量了。

發新話題