發新話題

今期戰鬥王

引用:
原帖由 Komeiji_Satori 於 8-10-2018 20:50 發表

影駁火期間X姿態,當然唔算金手指啦。...
師兄所說的如果套用在男人,絕對正確,麻甩佬玩軍裝唔夠PRO 睇來冇意思。
但套用在女性則請打個6~7 折,
從來女人落場打GAME 有板有眼,識抵肩瞄準扣雞已經叻,識走位COVER 更勁,識打前線而不死簡直是聖女貞德,
但大前題係女,而且一定不可以是醜女。

至於女性槍MODEL 因為是商業真金白銀,對她要求高一點也很正常,不過個人認為打個7~8 折已經夠,
需知道女性MODEL 不會只幫你影槍,肯學基本功做得番出來已經合格。
正如美女廚房煮食物出來看起來好吃而且味道不太地獄已經有LIKE,煮得「好味」已經是齊齊叫女神,
大不對著這些女性不會要求走油爆香入口即化有餘韻...
要睇PRO 要睇「正宗」,睇麻甩佬可能仲簡單,
搵得女MODEL 影相,無非是睇槍之餘順手睇女 ( 或睇女之餘順便睇槍 ),
要求是要有但不會太高。

女性拍槍拍軍裝,靚女的話一切好說,不要太離譜就好,
至於男人拍軍裝,裝錯少少野都會被插到飛起,至於偽娘在下則不懂定位,姑且放在「男人」之列就好,已經很寬容。

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

1 個讚好! TOP

其實古早以前已經會....呢幾張都係影D舊時代的裝備, 倒轉係要叫佢放隻手指落trigger先似.....

至於少前造型....用到的機會好少了.....同埋都要睇各廠商有甚麼新槍出先可以決定造型........

有時D造型都真係去到瓶頸位, D廠出槍又悶, JK、女僕、PMC、半軍Look、著衫、少布、ACG Feel、民裝、連FVZA都玩埋, 再影D非全軍look真係越來越難, 仲要配合唔同廠去調整造型.....

附件

8-10-2018 22:53

引用:
原帖由 queen 於 8-10-2018 22:53 發表
其實古早以前已經會....呢幾張都係影D舊時代的裝備, 倒轉係要叫佢放隻手指落trigger先似.....

至於少前造型....用到的機會好少了.....同埋都要睇各廠商有甚麼新槍出先可以決定造型........

有時D造型都真係去到 ...
AR15MOD3仲玩到步鎗雙鎗,買鎗都買窮你....

引用:
原帖由 Dave 於 8-10-2018 21:45 發表

師兄所說的如果套用在男人,絕對正確,麻甩佬玩軍裝唔夠PRO 睇來冇意思。
但套用在女性則請打個6~7 折,
從來女人落場打GAME 有板有眼,識抵肩瞄準扣雞已經叻,識走位COVER 更勁,識打前線而不死簡直是聖女貞德 ...
半認真咁講啦:21世紀講求性別平等,男女用返同一套準則對待都可以係尊重嘅。
而且金手指、插返啱個匣、開返枝鏡個蓋我覺得都唔係太高要求啦,基本嘢嚟啫。
如果唔係先天問題(例如把槍太重你夾硬要求人地單手舉),可以做到嘅範圍內做好佢,出嚟效果好大家都開心。
而且好多時單一個人寬容冇用,以少前Cos為例,同樣係男人睇,可能係完全冇接觸開軍事嘢嘅人,可能係玩開槍game嘅人,亦可能係對軍事好有研究嘅人,唔係個個都咁寬容,咁不如索性做足啲少啲機會畀人彈嘛。

引用:
原帖由 queen 於 8-10-2018 22:53 發表

有時D造型都真係去到 ...
個人覺得近排都算係多咗得意槍出/會出㗎喇,例如ARES把SOC AR、Silverback遲啲會出

引用:
原帖由 Komeiji_Satori 於 8-10-2018 23:46 發表

個人覺得近排都算係多咗得意槍出/會出㗎喇,例如ARES把SOC AR、Silverback遲啲會出嘅MDR、SRU一堆3D列印科幻槍、啲手槍轉卡賓槍改件、馬記遲啲又可能有新搞作(嗰堆 ...
SOC AR....寫左啦.....少年可能你唔係行內人唔清楚(我都不敢自稱行內人...), 不是甚麽槍都可以做封面的.....身不由己呀......我最想GP其中一枝造緊的槍可以做封面啦(馬記D新搞作, 我地有同事已經幫馬記搞緊, 係唔講得only....)

睇下月中個show有甚麼新玩具先啦.....

附件

9-10-2018 00:24

引用:
原帖由 queen 於 9-10-2018 00:24 發表

SOC AR....寫左啦.....少年可能你唔係行內人唔清楚(我都不敢自稱行內人...), 不是甚麽槍都可以做封面的.....身不由己呀......我最想GP其中一枝造緊的槍可以做封面啦(馬記D新搞作, 我地有同事已經幫馬記搞緊, ...
-

請問此書那邊可購入實體板?thx

引用:
原帖由 Komeiji_Satori 於 8-10-2018 23:38 發表

半認真咁講x:21世紀講求性別平等,...
男女平等就廢話來的,女人只會爭取女性權益,男性爭取男性權益,有冇見過女權組織爭取男性權益?
這樣不叫平等,叫做自身利益最大化。平等的話應該追求雙方權益。

至於要求高唔高,就要宏觀睇,如果全世界女人渣槍都係得50 分,有個女人渣槍做到70 分,叫做優質。
麻甩佬人人玩槍都做到80 分,做到90 分先叫優質。
為何台妹aor pink 咁多人like ,因為佢做到男人標準+ 佢本身係女人,就是咁簡單。( 仲有露腿走奶 )

好像師兄就算著條迷你裙黑絲裝假胸再穿吊襪帶易服完之後影槍照,無論你做到幾有姿勢有實際,
亦唔會覺得有幾了不起,因為會用左男性水準來要求,
反而如果師兄真係女人,就算動作生硬少少瞄準騎呢少少抵肩位置偏離少少,都會接受並覺得了不起,因為男同女的標準線不同。
這不是邪惡,而是DNA 入面已經有這種設定,男人見女人扭CF 走9會興奮,男人見到男人扭CF 走9 會想X 實佢,不是太難理解的臨床反應。

ps. 在下非常專重師兄的喜好但在下身子弱,生理上在下是有少少作嘔作悶。

又或貼身一點,跟車搬貨佬周街都係,點解近排呢條女會跑紅?仲可以上電視做訪問?

原因好簡單,因為佢係女人,而佢做到男性的工作,完~ ( 仲有露腿走奶 )

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

大人的情趣防具店。

附件

9-10-2018 13:17

引用:
原帖由 Dave 於 9-10-2018 10:48 發表

男女平等就廢話來的,女人只會爭取女性權益,男性爭取男性權益,有冇見過女權組織爭取男性權益?
這樣不叫平等,叫做自身利益最大化。平等的話應該追求雙方權益。

至於要求高唔高,就要宏觀睇,如果全世界女 ...
-

引用:
原帖由 Komeiji_Satori 於 9-10-2018 14:53 發表

露腿啫,冇問題XD
天生麗質夠殺啦, 冇必要就無須硬塞2個枕頭响心口了

引用:
原帖由 loveless 於 9-10-2018 15:13 發表

天生麗質夠殺啦, 冇必要就無須硬塞2個枕頭响心口了
套相係Cosplay嚟,個角色設定上係巨乳,要還原啊嘛。
掉返轉,畀著個角色係貧乳/男人,cos完出嚟係巨乳都唔順眼啦。

發新話題