發新話題

今期戰鬥王

青蛙似乎ok wo..........

真難得有人在這裡再談論本雜誌,係我對個女仔唔住,搞到佢比咁多位師兄笑.....

本來造型係參考某Game入面某人物的造型,只可惜小弟眼高手低,又或者應跟足原型連褲都唔比佢著,令到出來效果強差人意,認真過意唔去....

附件

3-10-2018 19:04

又點可以唔怪我,人係我找相係我影,叫佢化個較smokey妝的又係我.....
引用:
原帖由 48191 於 3-10-2018 19:13 發表
如果係出自師兄之手,咁真係唔可以怪你。個封面其實問題在於呢位Model個樣太妖冶,風塵味濃。

正常,因為我都只係參考部份,又唔跟足,好似我又無用Y帶,又著多左件背心同短褲仔....實在太大出入啦.....所以一直都唔取講係參考佢...只怪自己東施效顰
引用:
原帖由 Dave 於 3-10-2018 19:34 發表

身為METAL GEAR 粉的在下只能說完全聯想不到...無心冒犯...

靜姐...

無話刻唔刻薄,睇到覺得唔鍾意咪照直講,只要唔係太過人身攻擊我都無乜所謂,反而有意見應該去吸收同接受,小弟未至於玻璃心到o甘.....

老實講宜家搵女影相時間緊迫,好多時連見都未見過就要影......而呢次真係要幫model平反,因為當小弟諗到呢個造型時,無諗過絲襪褲襪頭同T-back條帶中間會"o即"左舊肉出來,其實model並唔算肥,可以講係小弟造型上失誤導至呢個問題出現

又...好多我地覺得唔重的槍,對好多女仔黎講,拎上手係非常吃力......

又又....因為呢幾年封面同新槍掛鈎,令造型上選擇少左,我已經好耐無影過純軍裝啦.....我係鍾意影純軍裝多好多....

[quote]原帖由 rho837 於 4-10-2018 11:28 發表

其實有時封面女郎又唔一定露肉! 支870個用途多數係打3 guns match! 可以穿

附件

4-10-2018 12:27

引用:
原帖由 2slow 於 4-10-2018 13:38 發表

唔知係唔係改條bolt或彈就可兼容反舊版槍呢
Yes....just modify something is ok....

引用:
原帖由 Komeiji_Satori 於 6-10-2018 00:33 發表
Model的衣著方面不妨參考一下日本嗰邊啲實用風/JK風,好多時唔露肉,簡簡單單反而最順眼好睇又入型入格。
參考網站:http://sg-fashion-snap.com/archives/category/women

手上有堆自拍咁啱又 ...
JK look同戰鬥女僕都已經影咗, 第一個JK仲要係2016年影, 件馬甲上年2月已經第一次影.......

如果撞到啱槍我都係鍾意影全軍Look, 少女前線 COS 都想.....

Coser 我地唔係無用過,亦唔覺教佢地用槍有問題,因為我地唔同普通攝,每次影之前都會教好晒點用槍先影....

好似160同麻利羊經我地調校後,拍攝時的持槍動作,隨時好過好多game友....

附件

8-10-2018 11:09

其實古早以前已經會....呢幾張都係影D舊時代的裝備, 倒轉係要叫佢放隻手指落trigger先似.....

至於少前造型....用到的機會好少了.....同埋都要睇各廠商有甚麼新槍出先可以決定造型........

有時D造型都真係去到瓶頸位, D廠出槍又悶, JK、女僕、PMC、半軍Look、著衫、少布、ACG Feel、民裝、連FVZA都玩埋, 再影D非全軍look真係越來越難, 仲要配合唔同廠去調整造型.....

附件

8-10-2018 22:53

引用:
原帖由 Komeiji_Satori 於 8-10-2018 23:46 發表

個人覺得近排都算係多咗得意槍出/會出㗎喇,例如ARES把SOC AR、Silverback遲啲會出嘅MDR、SRU一堆3D列印科幻槍、啲手槍轉卡賓槍改件、馬記遲啲又可能有新搞作(嗰堆 ...
SOC AR....寫左啦.....少年可能你唔係行內人唔清楚(我都不敢自稱行內人...), 不是甚麽槍都可以做封面的.....身不由己呀......我最想GP其中一枝造緊的槍可以做封面啦(馬記D新搞作, 我地有同事已經幫馬記搞緊, 係唔講得only....)

睇下月中個show有甚麼新玩具先啦.....

附件

9-10-2018 00:24

回覆 104# 的帖子

偽娘唔係唔得, 但於CGF明顯唔受.....唔係太玩ACG的人唔會知甚麼偽娘, 只會稱之為.......人妖.......

(本人對偽娘並無反感......)

呢次唔係我影, 台灣影的.....

早早講過, 歡迎大家批評, 因為我都好想知讀者究竟想睇乜封面.....

話說, 今期又有乜問題呢?

發新話題