發新話題

KWA AR10 碎彈/卡Hopup座問題

KWA AR10 碎彈/卡Hopup座問題

之前係t2 3K收左枝AR10
一買番黎已經cock完槍 槍口向下會漏粒彈出黎

有無方法整好+斷尾? Thanks
已經上過pts整左一次 無幾耐又係咁

較大少少hopup, 再用好少少嘅彈
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

[quote]原帖由 jacko 於 14-10-2018 15:02 發表
較大少少hopup, 再用好少少

之前比員工提我要用rwa彈.. 但係用左都係卡到仆直

其實而家係漏彈定卡彈

兩樣其實都有 拉handle上有陣時上唔到,上到槍口向下會漏,打幾槍就會卡

引用:
原帖由 TheOrigina1 於 14-10-2018 02:46 發表
有無方法整好+斷尾? Thanks
已經上過pts整左一次 無幾耐又係咁
咁PTS有無話壞左啲咩?

佢有講過話卡彈壞左hop up座 換左+用靚彈就無事
問過其他師父就話推彈咀/彈夾出彈問題

漏彈通常都係 hop up 太細, 壓唔實粒彈, 較大D就應該冇問題, 如果都係唔得, 個 hop up 可能有D問題, 導致粒膠壓唔到落去.
如果 hop up 係正常, 咁就係有可能飛機出氣嘴過長, 將粒彈推過咗粒 hop up 膠. 所以食唔實. 我以前枝 GP M4 既正壓飛機就有咁既問題,枝飛鏢將粒彈篤到過咗 hop up 膠既位, 換負壓飛機就解決咗.

卡彈同碎彈問題出現時是否有兩粒彈走咗入槍膛度 ?係既話就係彈匣出彈口或飛機推彈嘴有問題. 導致推咗兩粒彈出嚟, 我以前枝 GP M4 就試過個飛機後退都可以推粒彈出嚟, 復進時又再推多粒, 兩粒彈係槍膛一係碎一係 jam.  但因為年代久遠,我已經唔記得點樣搞返掂.

所以D師傅講既嘢全部都有可能啱.

多數都係推粒彈既時候無推到入hop up 而推左係hop up 隔離而碎彈
照師兄咁講我成枝槍換曬最方便

引用:
原帖由 TheOrigina1 於 15-10-2018 20:43 發表
多數都係推粒彈既時候無推到入hop up 而推左係hop up 隔離而碎彈
咁我就會睇下個推彈嘴係咪有問題, 譬如相對出彈口係側埋一邊, 導致唔可以篤正粒彈中間, 粒彈出嚟就會唧埋一邊. 又或者隻飛機因為某D原因唔可以復進之前縮返嗮入個煲度, 冇個煲管著,都會導致篤唔正. 另外出彈嘴有損蝕都有可能.

引用:
原帖由 walther 於 16-10-2018 12:40 發表

咁我就會睇下個推彈嘴係咪有問題, 譬如相對出彈口係側埋一邊, 導致唔可以篤正粒彈中間, 粒彈出嚟就會唧埋一邊. 又或者隻飛機因為某D原因唔可以復進之前縮返嗮入個煲度, 冇個煲管著,都會導致篤唔正. 另 ...
好似真係仳左一邊

點樣貼圖

發新話題