發新話題

槍街近況

事實,舊的網頁是好過現在的好多!
而家去到舖都沒什麽東西好買,感覺是不願入貨吧?!
租約期滿又搬? 筆裝修也要錢,又或者五媽一好賺吧?!
引用:
原帖由 Dave 於 22-10-2018 09:59 發表

eh 成盤生意有一半真是自己攪死自己。 ( 或者佢地老闆唔志在,後話 )

加租迫走選不好的地點都算了。

個網頁完全可以體會到一班離地高層又想攪靚個web 又唔肯花錢的心態。

寫左個19 web 出來衰過原本果個 ...

引用:
原帖由 Ang123456 於 22-10-2018 23:35 發表
事實,舊的網頁是好過現在的好多!
而家去到舖都沒什麽東西好買,感覺是不願入貨吧?!
租約期滿又搬? 筆裝修也要錢,又或者五媽一好賺吧?!

個網頁load得好慢,慢得黎search A 會彈 B 既資料。終於搵到頁面話有貨,但實際原來又無貨。

引用:
原帖由 ytl 於 24-10-2018 17:28 發表

個網頁load得好慢,慢得黎search A 會彈 B 既資料。終於搵到頁面話有貨,但實際原來又無貨。
搵magpul ctr 佢彈曬所有野出黎 咩front grip mbus pts 百鬼夜行咁樣
簡直反人類

回覆 79# 的帖子

因生活日夜倒轉,零件和冷門槍大多幫親紅狼,WXG網店,之後放假郵局或順豐7-11自取,但今天依可B個網完全問東答西.連想找的東西有沒有也不知,不,是時間關系無意在數百結果細看尋找,更不用說特意上門市,對我來說依可無任何吸引力

2017年尾收到呢個, 但似乎到現在都未能解決
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

回覆 81# 的帖子

UI 唔同咗
學識 素養 價值觀

勞心者治人
勞力者治於人
治於人者食人
治人者食於人
天下之通義也

引用:
原帖由 mouselkm 於 25-10-2018 03:15 發表
因生活日夜倒轉,零件和冷門槍大多幫親紅狼,WXG網店,之後放假郵局或順豐7-11自取,但今天依可B個網完全問東答西.連想找的東西有沒有也不知,不,是時間關系無意在數百結果細看尋找,更不用說特意上門市,對我來說依可無任何 ...
好多打工仔都同樣情況,收得工來人地鋪頭都閂左,
好似E記收7點 更加唔洗比機會人地上去
到去網店買,又有人話網購就會收到瑕疵貨
搞到好多野想買 最後又冇買

引用:
原帖由 新手一隻 於 24-10-2018 18:07 發表

依hobby個網係小弟見過唯一一個打得越精確,就出越多結果的搜尋系統,更不用提嗰啲完全唔關事,但硬係要show出嚟的結果。
早幾頁都有位it 師兄提過,應該是 coding 出左邏輯問題...and 同 or 撈亂哂。

另外都幾肯定入新資料時是亂q 咁入冇分類,到而家想跟牌子搵野都不能...
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

舊網站問題係對於mobile user唔user friendly
新網站彩用了mobile first 的responsive design...
UI 係improve左, 但其它野未能配合所以效果未如理想....

- 搵唔到野有機會係search engine 或其logic/indexing問題
- 網頁load得好慢有機會係server/network/hosting問題,
簡單 ping/trace 下WGZ, Redwuf 及 ehappy 就見分別
- 其餘如人手入資料時出錯等等, product categorization都set得唔好

仲有佢個search, 一路打字佢一路比suggestion, 呢個feature係好, 但唔該搞好慢既問題先開返佢啦
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

老實,而家都多ERP + POS + CRM月費方式方案,例如Oodo或者Neto等,而且支出一落唔會貴過傳統方案,實在唔明點解e荷B轉網站後可以做到咁差

回覆 83# 的帖子

你話寄有問題貨品給買家是博大霧的商業道德問題,但個網連佢個倉有甚麼貨也不知,這才最莫名奇妙,好像我2小時前半夜收工想要條lct 104 ak短外管 ,上網店一係有一係無,紅狼和wXC無貨和無賣簡單直接,但依何B

引用:
原帖由 mouselkm 於 26-10-2018 03:08 發表
你話寄有問題貨品給買家是博大霧的商業道德問題,但個網連佢個倉有甚麼貨也不知,這才最莫名奇妙,好像我2小時前半夜收工想要條lct 104 ak短外管 ,上網店一係有一係無,紅狼和wXC無貨和無賣簡單直接,但依何B
最憎D網店話有貨其實無貨,
等你滿心歡喜落單或者落到鋪先話out of stock.

我寧願佢老實啲, 唔好俾假希望人.

回覆 80# 的帖子

之前都有幫襯開紅狼,但佢d 野愈來愈少番貨又愈來愈貴,宜家折扣又少左得10-12%off,  好多時折左都買過其他網店

回覆 88# 的帖子

網店俾假希望人,出次貨其次,起碼佢有錢落袋先合纙緝,但你出48x個結果人哋才16,7個全部中Point,寫要EQ慢慢找的購物網站來趕客,如果你不是有本地實體店,有問題可以找上門追,我一早刪了

發新話題