26 12
發新話題

現在的科技,未來人類,真係好大機會失業.

引用:
原帖由 jn_jona 於 22-10-2018 13:58 發表
畢業搵工 前提唔好搵ai取代到既工
可能過多十幾廿年 飛機師都失業
科幻橋段:到時可能BB 出世都要政府批準,以防人口過多人力過盛。

又或者整多D 基因食物等D 人愈黎愈易不育即可解決問題
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 jn_jona 於 22-10-2018 13:58 發表
畢業搵工 前提唔好搵ai取代到既工
一身淘寶韓風西裝撘隻假撈再撚對複合皮鞋的未來 top sales / 鑽石經紀

係時候又瞓身推介我的宗教:
《太空堡壘卡拉狄加 》 Battlestar Galactica 2003-2009
https://zh.wikipedia.org/zh-hk/% ... 9%E7%8B%84%E5%8A%A0

"The Cylons Were Created by Man.
They Rebelled.
They Evolved.
They Look and Feel Human.
Some are programmed to think they are Human.
There are many copies.
And they have a Plan."

附件

22-10-2018 14:47

引用:
原帖由 Dave 於 22-10-2018 14:11 發表

科幻橋段:到時可能BB 出世都要政府批準,以防人口過多人力過盛。

又或者整多D 基因食物等D 人愈黎愈易不育即可解決問題
洗咩咁煩 推動女權運動已經可以減少生育率

引用:
原帖由 loveless 於 22-10-2018 14:35 發表

一身淘寶韓風西裝撘隻假撈再撚對複合皮鞋的未來 top sales / 鑽石經紀
AI做地產經紀要識打交

係時候又瞓身推介我的宗教-淘寶。

早前睇韓劇不時會見到0既板鞋ggdb vce,vce咩意思?唔知,唔好問,跟韓風買就得。

黑皮鞋兩對,一對mj一對jc,,款同型相同,買嚟做乜,唔知,唔好問,我一直都覺得好迷惘。

唯獨要知今次牛仔褲再唔係dsquared2,今次係neil barrett 。

附件

22-10-2018 17:00

22-10-2018 17:00

龍心都生存到, 有甚麼好怕的
thanks for sharing
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 horenhim 於 22-10-2018 17:13 發表
龍心都生存到, 有甚麼好怕的
thanks for sharing
龍心唔係一個簡單既痴線佬
精到甩尾 似係扮癲
好多正常人都冇佢食咁多鬼妹

引用:
原帖由 reniless 於 22-10-2018 17:00 發表
係時候又瞓身推介我的宗教-淘寶。

早前睇韓劇不時會見到0既板鞋ggdb vce,vce咩意思?唔知,唔好問,跟韓風買就得。

黑皮鞋兩對,一對mj一對jc,,款同型相同,買嚟做乜,唔知,唔好問,我一直都覺 ...
第二對我睇唔明接縫造工, 一定係好o野
今日著緊Outlet買既Grenson, 有時開倉既好處, 係顛覆價值..英國造仲平L過印度造..

雖然唔知講咁邊對鞋,但啲鞋造法來來去去都係咁,唔係拉線揼釘就係黐膠水。
响未來手功嘢應該會越買越貴。
---
今次就換返條dsquared2 ,17ss 白漆點st。

附件

23-10-2018 15:48

從手機、家居助理、甚至下棋打機,人工智能(AI)都從四方八面滲透我們的生活。先進科技帶來方便同時,卻觸發另一種擔憂︰機械人可否完全取代低技術勞動力?不過,日本近日出現反例,有企業發現AI沒法妥善處理工作,只好把它們「炒魷魚」,重新聘回人類。
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/aean ... 0310_00912_001.html
---
炒魷了

附件

10-3-2019 14:46

26 12
發新話題