19 12
發新話題

以為隔住幅磚牆就擋到子彈?

以為隔住幅磚牆就擋到子彈?

睇唔明

是否有下文?

又走唔到佬, 狂射D水泥又應該開始會震鬆..
懶醒結論: 佢打卡呃 like!

But i like

連人帶槍向前跌
學識 素養 價值觀

勞心者治人
勞力者治於人
治於人者食人
治人者食於人
天下之通義也

記得當時起wgy都見過類似既相,
但果時d人上哂腦咁話佢了槍

這牆可以抵擋到幾下後坐力

又咁得意ge?尾柄咁舊;hand grip又咁新. Thx for sharing.

非戰鬥狀態 見佢屏幕影住張靶紙。。應該只係係度試緊位

你睇我唔到~你睇我唔到~

在磚垟後面一般都會堆起沙包垟! 或者用界開石油氣桶或油桶装滿泥沙石頭鋼根擋機関槍子彈!

因為係敘利亞,唔係發達國家,有幾吋實心磚已經唔話得。

7.62*39 M39平射一百米內5"紅磚,但下向上打會影響子彈威力,連7.62*51都可能唔夠力,美軍新既機鎗甚至提議用338LM彈。

突然之間被機鎗掃射,然後望見機鎗上面冇人你已經嚇傻。人地打一條100飛彈鏈唔使好多時間,打完拆老虎鉗走。PK機鎗彈鏈始終要多個人幫手推,兩個人夾手夾腳清鏈就撒,以當地民兵既level或者比想像中安全。

一般土炮AK精度最多3MOA,兩百米外慢射都已經有六吋誤差,急起黎要打中人唔係想像中咁易。

引用:
原帖由 RCOOH 於 24-10-2018 21:53 發表
因為係敘利亞,唔係發達國家,有幾吋實心磚已經唔話得。

7.62*39 M39平射一百米內5"紅磚,但下向上打會影響子彈威力,連7.62*51都可能唔夠力,美軍新既機鎗甚至提議用338LM彈。

突然之間被機鎗掃射,然後望見機 ...
LWMMG個計劃好似無限叫停
國防部果邊好似話計過條數,帶.338彈會比帶NATO彈少左一半彈量,而且無論係LM彈定NM彈,都好春貴,所以懶得搞

一個百花齊放既區域..

附件

25-10-2018 12:03

19 12
發新話題