發新話題

[Marui] Glock 19 Gen 3 (10 月 25 日發售)

引用:
原帖由 marking 於 24-12-2018 14:38 發表
看以上的照片, 滑架看表面可以,
外管圓身位好像很粗, 很多圈絞, 不像CNC做, 之前的 HK45CT 外管表面比較靚,
而那支有牙外管刻上KxM字, 但對比KxM直品網上照, 外觀有分別.
不知為何沒有附 FRAME 的那片編號, 不然流 ...
好多外管都有個D刀紋架啦,e條個表面同HK45C都唔同
上次做拉絲紋就一定靚D架,不過glock 又唔係拉絲

睇落都好似樣,等下D開箱大圖先

我拎左條架了 睇緊佢個安裝教學

回覆 227# 的帖子

洗唔洗大執

回覆 227# 的帖子

岩岩fb見到,想問下係內管加彈弓係咪會方便跌管?
用係17到得唔得?

回覆 229# 的帖子

g17係舊系統
g19係新系統

回覆 230# 的帖子

我知,我印象中都有見過有人咁改17
不過功效唔知,可能記錯唔係17係其他呱

引用:
原帖由 BLSK 於 24-12-2018 19:32 發表
用係17到得唔得?
應該係相反 方便推返條管歸位

引用:
原帖由 cky0311 於 24-12-2018 19:25 發表
洗唔洗大執
唔洗執 完全直上
我試左唔用佢建議果兩樣都一樣打得
回膛彈弓玩得鋼架當然最好換左佢啦 反正用得返17彈弓 好易搵又平
內管條彈弓 加左之後係再順左

引用:
原帖由 BLSK 於 24-12-2018 19:37 發表
我知,我印象中都有見過有人咁改17
不過功效唔知,可能記錯唔係17係其他呱
類似做法應該係1911
不過應該係相反
1911係幫手跌管 19應該係推返條管上黎

引用:
原帖由 BLSK 於 24-12-2018 19:32 發表
用係17到得唔得?
冇買到套鋼SLIDE...但都去左佢地FB睇

照睇條內管彈弓唔係用黎跌管用...似係用黎等HOP-UP座準確扣落個凹位度迫住佢...

因為佢改左個設計...下面穿左窿...如果扣得唔準確...條外管會向上拋...有機會攪到JAM外管

哦!原來係咁!師兄犀利
係呀好似係1911,都應該係CGF到睇到

第一次見呢種"推管"彈弓,好奇有牙外管裝TRACER跌管順唔順

引用:
用係17到得唔得?
因為我鐘意

引用:
原帖由 marking 於 24-12-2018 14:38 發表
看以上的照片, 滑架看表面可以,
外管圓身位好像很粗, 很多圈絞, 不像CNC做, 之前的 HK45CT 外管表面比較靚,
而那支有牙外管刻上KxM字, 但對比KxM直品網上照, 外觀有分別.
不知為何沒有附 FRAME 的那片編號, 不然流 ...
係呀, 唔係cnc 呀, 係本人晚晚用角銼銼出來
連ba版都係本人用同一方法銼呀
你繼續講啦

引用:
原帖由 marking 於 22-12-2018 13:46 發表

戰術貓的外管在FB見過, 雖然不大理解設計了甚麼, 但確與馬記是有差別,
爆炸手臂的就沒有見過, 如果說是設計唔一樣, 或許會是做返馬記的設計.
我幾年都無login cgf
但見你講咁多廢話先login
邊個話你知唔同,
又有無人話你知你太多口

發新話題