16 12
發新話題

想問返一套戲

想問返一套戲

一套講述一個飛虎隊隊員好想做SNIPER,後來唔知做咩抖曬D ,玩具狙擊槍,好似係MARUI, 之後又執返入屋企
我剩係記得咁多

有無邊位師兄知?THANKS

張智霖個套?

This one?

附件

11-11-2018 16:56

引用:
原帖由 olw0978 於 11-11-2018 16:56 發表
This one?
應該係講緊呢套,個Sniper就係Fisherman Lok
講緊本身應該係最出色果個考生,但係就俾黃敏德踢走咗,原因係認為佢係SDU會埋沒才能

多謝師兄^^

引用:
原帖由 tf141 於 11-11-2018 19:06 發表

應該係講緊呢套,個Sniper就係Fisherman Lok
講緊本身應該係最出色果個考生,但係就俾黃敏德踢走咗,原因係認為佢係SDU會埋沒才能
係SDU會埋沒才能....
唔通要入SAS先唔埋沒 ?

另外有部係陳冠希同黃曉明做主角,講'黃'曾是警隊最佳狙擊手,
話佢離開警隊後去當殺手,其中一幕(渣)支SVD去殺人.
最後果幕係(渣)支M82狙擊槍,同多名警員對戰.我覺得都幾好睇.

引用:
原帖由 kornhill401 於 2018/11/12 02:43 PM 發表
另外有部係陳冠希同黃耀明做主角,講'黃'曾是警隊最佳狙擊手,
話佢離開警隊後去當殺手,其中一幕(渣)支SVD去殺人.
最後果幕係(渣)支M82狙擊槍,同多名警員對戰.我覺得都幾好睇.
神鎗手

引用:
原帖由 jacobchan3 於 12-11-2018 15:08 發表

神鎗手
Ah...正是! 是否同另一部西片英文名Shooter同名呢? Thx for sharing.

引用:
原帖由 kornhill401 於 2018/11/12 03:22 PM 發表

Ah...正是! 是否同另一部西片英文名Shooter同名呢? Thx for sharing.
同M200果套同名,話說美國果套出咗劇出到第三季劇啦

林超賢呢套《神鎗手》個故事好、拍得又好,佢帶出既訊息係 —— 高手係可以並存!
最後交代原來黃曉明坐完監、女朋友自殺死之後,佢一早已經痴左線。
同埋受 Edison Chen「閃卡」事件拖累,套戲拖左好耐至上映。
引用:
原帖由 jacobchan3 於 12-11-2018 15:08 發表

神鎗手

引用:
原帖由 jacobchan3 於 12-11-2018 15:40 發表

同M200果套同名,話說美國果套出咗劇出到第三季劇啦
睇完套戲再睇套劇 好大落差

引用:
原帖由 bennytsang16 於 12-11-2018 16:27 發表
林超賢呢套《神鎗手》個故事好、拍得又好,佢帶出既訊息係 —— 高手係可以並存!
最後交代原來黃曉明坐完監、女朋友自殺死之後,佢一早已經痴左線。
同埋受 Edison Chen「閃卡」事件拖累,套戲拖左好耐至上映。
係Bor, 果個叫..黃曉明..唔係唱歌果個黃耀明.立即更正番佢. Thx for sharing.

引用:
原帖由 pbay 於 12-11-2018 11:25 發表

係SDU會埋沒才能....
唔通要入SAS先唔埋沒 ?
認為佢觀察力敏銳,係一個好sniper,但係查案會更適合佢

引用:
原帖由 tf141 於 29-12-2018 02:24 發表

認為佢觀察力敏銳,係一個好sniper,但係查案會更適合佢
我估呢個情節,只有電影才有. 現實照計, SDU入職要求,仲嚴格過CID好多.

16 12
發新話題