發新話題

E記搬左未?

花生就無所謂
不過我都擔心會唔會有法律問題

不過佢一開尖沙咀都知死硬,仲要地鋪,一定貴租
唔當軍品,戶外運動用品都好少可頂得住

法律視乎合約姐,我做環球模型果時合約有寫明三年不得向外透露,不過做S&t果時冇,理得佢,返正又唔係“手羅”黎威

間511我都去過,真係賣唔落,好睇唔好洗,估佢一年真係果幾日有生意

響尖咀賣衫袋鞋, 一日做唔到一皮生意....都幾弊

講真間鋪有少少兩頭唔到岸,
我地呢D鍾意軍武野就會嫌少野睇.
但街客行過撞入黎可能只係想買件軍風消閒衫(唔介意0 function), 又可能俾佢個價同形象太"專"嚇親.
成個定位可能要再諗諗.

小弟認為佢地當年是食大了, 好勝不知輸吧!
把511拆出做也可理解, 但去到TST, 仲要係街尾位, 品牌pro, 但店內裝修好國內feel, 突出不到品牌image, 要吸街客擴大個餅有難度!

又學識一樣法律知識了.Thx for sharing.

五點乜乜D衫個人覺得麻麻, 特別係D褲, 可能係美佬剪裁, 好多都好闊...
佢D款式多數只係岩GAME友, 開係TST似乎揀錯地方...

當年係識911 (大陸抄牌) 先識5拾1

我個人比較愚昧,論logo覺得幾6+1。
產品質料其實幾好,但真係 太 貴。打game有錢既都應該去左搵GI / 真品,無太多錢既要求低D有好多選擇。
行山更加唔會買,情願去行山鋪。
所以難怪一減價就銷清。

印象中5.11 呢3幾年貴左好多...特別係VEST 果類.

其實都有另外一個事由,5.11總部今年夏天換左CEO,原先果個David走左,代理policy可能有變數,一朝天子一朝臣,
你見eh511 FB同斧頭511 FB的專頁名稱悉數改左名,都將511字眼已去掉,我估美國總部果邊可能在某些地區銷售上有新策略,或許以後有直營店出現
5.11香港代理定價唔平,如有上美國官網或其他網店睇價就知香港售價打8折大概同果邊USD原價接近,大陸淘x果d代理賣更貴,定價大概是港幣售價不過係直接更換人仔符號,話就話發現TST 511今年定價逐漸回落接近美國官網原價,不曾想最後會執。511近年產品綫都有少少向casual style轉型,eh在TST開店當年一定獲511大力支持,或許新CEO上任又有新想法。

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 ayaka 於 17-12-2018 13:22 發表
五點乜乜D衫個人覺得麻麻, 特別係D褲, 可能係美佬剪裁, 好多都好闊...
佢D款式多數只係岩GAME友, 開係TST似乎揀錯地方...
511 d野非常唔耐用,褲,佢老板著去開工3個月左右已經左爆右爆,爆褲頭爆褲浪報銷,我條Vertex著左一年先磨穿幾個窿。

引用:
原帖由 ytl 於 17-12-2018 14:37 發表
當年係識911 (大陸抄牌) 先識5拾1

我個人比較愚昧,論logo覺得幾6+1。
產品質料其實幾好,但真係 太 貴。打game有錢既都應該去左搵GI / 真品,無太多錢既要求低D有好多選擇。
行山更加唔會買,情願去行山鋪。
...
呢樣真gi野又平 又耐用 係重only

引用:
原帖由 Easy240 於 11-12-2018 12:25 發表
想問下E記搬左未?
如果E記冇咗, 重有冇人會去現代???

引用:
原帖由 SSPCHAN 於 18-12-2018 16:48 發表

如果E記冇咗, 重有冇人會去現代???
佢去左SPK之後,上過一次.我覺得佢已經轉哂型咁.
只有少數玩具槍放出尼咁.主打好似係遙控XX仲多.

回覆 72# 的帖子

現代多槍會客, 除非果頭D槍會搬, 否則影響不算太大.

現袋而加分左 2 邊,一邊賣搖控機同航拍,一邊賣槍但係主力做槍會客
不過現袋有到好,感覺上價錢係平過槍街做果陣,而且雖然都係休紅日但平日收 9, 起碼放工過去仲可以慢慢睇,喺會打打下出事都仲可以上去幫襯

發新話題