發新話題

E記搬左未?

5.11野, 其實好多都係ALIBABA搵OEM代工

引用:
原帖由 neomarx 於 19-12-2018 18:01 發表
5.11野, 其實好多都係ALIBABA搵OEM代工
即是ALIBABA先至係老細? Thx for sharing.

引用:
原帖由 kornhill401 於 20-12-2018 12:52 發表

即是ALIBABA先至係老細? Thx for sharing.
生產姐
Design spec都係511比

引用:
原帖由 jn_jona 於 20-12-2018 12:54 發表

生產姐
明白了!謝謝C Hing給予有關知識答覆.

其實伍乜乜初初流行時,d 衫褲全部 Made in Hong Kong,車工同而家買到o既差天共地
可惜當年初出社會做事冇乜錢唔捨得買

到我有足夠財力,產地已經搬去一 d 山旯旮地方,即使終於買得起都已經唔係同一回事
勁唔襟著

引用:
原帖由 新手一隻 於 20-12-2018 17:03 發表

阿里巴巴係個平台,可以當佢係畀廠家同批發商的淘寶,唔係生產嗰個。
謝謝C Hing給予有關知識.

而家好多有量的品牌都去了越南, 孟加拉, 印尼......地方生產, 對於買家來說, 大陸生產成本是昂貴的!
現在伍乜乜車工是ok的, 款式亦不算複雜, 至於襟唔襟, 就視乎伍乜乜自己由設計, 選布, 物料, 測試......到QC, 自己有幾多料去做!
香港買伍乜乜是貴過美國的, 但美佬在當地買, 可能己覺對得住個價了!
利申: 曾經制衣佬

結果D工廠同577出完一千件之後拎做個板自己出多一萬件。。
引用:
原帖由 jn_jona 於 20-12-2018 12:54 發表

生產姐

引用:
原帖由 neomarx 於 21-12-2018 13:49 發表
結果D工廠同577出完一千件之後拎做個板自己出多一萬件。。
成日都係ga啦
有做過廠既師兄都知 生產成本同賣街個價係差好多 有時可能係幾倍咁

E記最終都結業了

引用:
原帖由 Wopa1969 於 14-1-2019 12:27 發表
E記最終都結業了
請問是否門市已清空,落閘關門了?

回覆 87# 的帖子

引用:
原帖由 Wopa1969 於 14-1-2019 13:46 發表
說是 "新蒲光店" ByeBye, 網店會唔會有D希望呢?
一個什麼也不懂的老兵!!

引用:
原帖由 JFCP 於 14-1-2019 14:22 發表

說是 "新蒲光店" ByeBye, 網店會唔會有D希望呢?
唔會

發新話題