37 123
發新話題

過半萬銀支長版雙管shotgun.玩具槍,回家諗諗,再去就無左!

引用:
原帖由 Dave 於 14-12-2018 13:57 發表

絕對改唔到APS 彈 .... ( 政治上 )

呢支野一出在下都話又擊針又鋼巴佬...好擦邊...哎呀原來有內管,即刻安心又放心...

同埋要小心把玩,萬一打打下跌左份內管,滑膛鋼管又撞針...有警察叔叔問起...真是 ...
APS870出過鋼KIT,照咁講都好危? 真心求教

PAPAGO 仲有介紹過APS SAI鋼版870
http://papagoarms.com.tw/(X(1)S(5ftuvqk241dn2fb2w3lrr5i5))/Collection/Detail/325?AspxAutoDetectCookieSupport=1

引用:
原帖由 laukw123 於 25-12-2018 19:34 發表

APS870出過鋼KIT,照咁講都好危? 真心求教

PAPAGO 仲有介紹過APS SAI鋼版870
http://papagoarms.com.tw/(X(1)S(5ftuvqk241dn2fb2w3lrr5i5))/Collection/Detail/325?AspxAutoDetectCookieSupport=1
唔洗求教,在下有自己主觀感想,師兄你可以有相反意見,何必統一意見?
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Dave 於 25-12-2018 20:26 發表

唔洗求教,在下有自己主觀感想,師兄你可以有相反意見,何必統一意見?
師兄誤會了,我並不是想統一意見,只係想了解返點解aps870又沒事? 而且又可以出口去其他國家?
每次見到新出的玩具槍行所謂的撞針打充氣彈的時候,都有唔少師兄講好危險呀,灰色地帶呀等等,
所以想了解返是否鋼&所謂撞針就一定不行? 還是只要不能打到真子彈的尺寸就沒事?

引用:
原帖由 laukw123 於 26-12-2018 11:43 發表

師兄誤會了,我並不是想統一意見,只係想了解返點解aps870又沒事? 而且又可以出口去其他國家?
每次見到新出的玩具槍行所謂的撞針打充氣彈的時候,都有唔少師兄講好危險呀,灰色地帶呀等等,
所以想了解返是否鋼 ...
因為鋼外管加撞針比較容易有機會可能改到打得響,所以有啲地區如日本,係唔比玩具有撞針,台灣亦非常敏感,人地禁得一定有理由,只係香港比較寬鬆⋯⋯⋯⋯
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

引用:
原帖由 jacko 於 26-12-2018 13:16 發表

因為鋼外管加撞針比較容易有機會可能改到打得響,所以有啲地區如日本,係唔比玩具有撞針,台灣亦非常敏感,人地禁得一定有理由,只係香港比較寬鬆⋯⋯⋯⋯
我知日本(國際彈殻左輪&田中m500, saa)&台灣(早期ape870)等問題,
我意思是類似產品在香港是否真正犯法。
現在好似人云亦云, aps撞針玩具就無事,其他廠出撞針玩具就有問題。
純粹好奇想知,了解返到底是各位師兄個人猜測或是香港法例。
所以想求証一下。

引用:
原帖由 laukw123 於 26-12-2018 15:35 發表

我知日本(國際彈殻左輪&田中m500, saa)&台灣(早期ape870)等問題,
我意思是類似產品在香港是否真正犯法。
現在好似人云亦云, aps撞針玩具就無事,其他廠出撞針玩具就有問題。
純粹好奇想知,了解返到 ...
正常無犯法,只不過有潛在危險,今日無事,唔代表聽日無事,正如我之前講,其他地區禁得一定有原因
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

引用:
原帖由 jacko 於 26-12-2018 16:22 發表

正常無犯法,只不過有潛在危險,今日無事,唔代表聽日無事,正如我之前講,其他地區禁得一定有原因
明白晒, 多謝回覆

37 123
發新話題