發新話題

過半萬銀支長版雙管shotgun.玩具槍,回家諗諗,再去就無左!

引用:
原帖由 kornhill401 於 12-12-2018 13:15 發表
上星期五,在X天堂,見到支長版雙管shotgun.玩具槍,打PPS彈,
外觀都唔錯,但價錢要差不多6隻金牛.於是回家考慮.
決定星期一去買時,已經見唔到支玩具槍的影子了.
因為我買左
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

引用:
原帖由 zombiesforce 於 12-12-2018 16:56 發表
可唔可以改aps彈
呢枝出時我都o哂嘴 玩具已經走到呢個地步 不過我係落場先決 6000蚊玩退兩殼我就只能pass
人家設計有內管,係想大家玩得安安全全,平平安安,玩PPS彈咪幾好∼

引用:
原帖由 olw0978 於 12-12-2018 22:52 發表

咁你的開箱文呢。。。?
遲啲啦,年尾忙到PK

引用:
原帖由 olw0978 於 12-12-2018 22:52 發表

咁你的開箱文呢。。。?
http://www.wargamehk.com/cgf/vie ... &extra=page%3D1

交功課

我只可以話,有心改,無咩改唔到 只係話想安安全全玩,定擔驚受怕玩?如果有睇我開箱,會睇到有啲位置”可能”拆左會有驚喜 咁當然,原裝唔改不嬲就最好啦

引用:
原帖由 laukw123 於 26-12-2018 11:43 發表

師兄誤會了,我並不是想統一意見,只係想了解返點解aps870又沒事? 而且又可以出口去其他國家?
每次見到新出的玩具槍行所謂的撞針打充氣彈的時候,都有唔少師兄講好危險呀,灰色地帶呀等等,
所以想了解返是否鋼 ...
因為鋼外管加撞針比較容易有機會可能改到打得響,所以有啲地區如日本,係唔比玩具有撞針,台灣亦非常敏感,人地禁得一定有理由,只係香港比較寬鬆⋯⋯⋯⋯

引用:
原帖由 laukw123 於 26-12-2018 15:35 發表

我知日本(國際彈殻左輪&田中m500, saa)&台灣(早期ape870)等問題,
我意思是類似產品在香港是否真正犯法。
現在好似人云亦云, aps撞針玩具就無事,其他廠出撞針玩具就有問題。
純粹好奇想知,了解返到 ...
正常無犯法,只不過有潛在危險,今日無事,唔代表聽日無事,正如我之前講,其他地區禁得一定有原因

發新話題