發新話題

香港警察「鐵路應變部隊」RAILWAY RESPONSE TEAM (RRT)

Mpx 美國靚槍,玩過,重量同MP5差不多隻匣勁貴,個人覺得mp5操控好啲。

引用:
原帖由 deltaboy 於 21-12-2018 18:36 發表
擺到明抄英國ctsfo
膠層
Just sharing

引用:
原帖由 happypony 於 21-12-2018 22:42 發表
Mpx 美國靚槍,玩過,重量同MP5差不多隻匣勁貴,個人覺得mp5操控好啲。
mola
H&K唔會再供貨俾香港警察

架床疊屋!
這些工作,其實交給PTU做已經足夠,根本無需要再開多team人去做。

引用:
原帖由 bennytsang16 於 22-12-2018 02:55 發表
架床疊屋!
這些工作,其實交給PTU做已經足夠,根本無需要再開多team人去做。
可能經費太多用唔曬,所以再開多隊。
但係呢D任務本身唔係判左比CTRU啦咩,之後CTRU重點會放邊?

引用:
原帖由 LCH925 於 22-12-2018 04:51 發表

可能經費太多用唔曬,所以再開多隊。
但係呢D任務本身唔係判左比CTRU啦咩,之後CTRU重點會放邊?
仲有其他地點既....如會展之類
可能HKPF覺得鐵路相對上高危d掛,等於機場有ASU專責守住咁囉
其實如果遲下擴大個編制,會唔會係車廂入面巡邏?
我覺得咁既作用大d

引用:
原帖由 tf141 於 22-12-2018 09:38 發表

仲有其他地點既....如會展之類
可能HKPF覺得鐵路相對上高危d掛,等於機場有ASU專責守住咁囉
其實如果遲下擴大個編制,會唔會係車廂入面巡邏?
我覺得咁既作用大d
地鐵咁迫,車頭巡到車尾隨時要行半粒鐘

打war game的C Hing,除了SDU外,又多個扮相參考下. Thx for sharing.

件灰色衫如果唔係手臂多兩個袋,個 Look 同 d 去街衫差唔多,都唔錯。

引用:
原帖由 mkmonkey 於 22-12-2018 13:10 發表
件灰色衫如果唔係手臂多兩個袋,個 Look 同 d 去街衫差唔多,都唔錯。
話時話,d 野 5.11 贊助架?咁熟口面既?

引用:
原帖由 queen 於 22-12-2018 11:15 發表

地鐵咁迫,車頭巡到車尾隨時要行半粒鐘
一頭一尾行到中間咪得囉

引用:
原帖由 tf141 於 22-12-2018 14:21 發表

一頭一尾行到中間咪得囉
又係bor. Thx for sharing.

引用:
原帖由 mkmonkey 於 22-12-2018 13:12 發表

話時話,d 野 5.11 贊助架?咁熟口面既?
警隊近年用多咗5.11。

引用:
原帖由 rho837 於 21-12-2018 17:36 發表
整來做乜! 地鐡最惡都只係班水貨大媽大叔! 應該要MTR車管(城管)就真!

遲啲可能有學校激凸隊...街市激凸隊...公廁激凸隊...墳場激凸隊!
如果可以為了世界和平,人人高興
加油吧凸激,呀唔係,加油吧激凸!
http://www.wargamehk.com/cgf/viewthread.php?tid=120693&extra=page%3D1
閱讀權限20還真不容易, 呃權限亂吹, 不用太上心

引用:
原帖由 暈又暈 於 23-12-2018 19:00 發表

如果可以為了世界和平,人人高興
加油吧凸激,呀唔係,加油吧激凸!
You Got Me!

發新話題