發新話題

[KSC/KWA] DEL

DEL

DEL

引用:
原帖由 no-name 於 3-1-2019 00:29 發表
師兄!you are not 呀燶!

http://www.wargamehk.com/cgf/vie ... p;page=5#pid1319475
我細讀了師兄既心得後先決定出槍街搵人整
需知搵得人一千幾百猶如垃圾
但都係唔得
唔通真係要用珍珍工具先得
我淨係想玩玩具槍姐

見到樓主呢個post,有心買都要諗諗先. Thx for sharing.

引用:
原帖由 nagato9361 於 3-1-2019 00:40 發表

我細讀了師兄既心得後先決定出槍街搵人整
需知搵得人一千幾百猶如垃圾
但都係唔得
唔通真係要用珍珍工具先得
我淨係想玩玩具槍姐
理論上有座台夾具好扭好多。
呢件真鐵remove tool 有需要也可借出。但要還
自己少玩kwa ,但問番前輩們,之前的kwa 都是比較難扭得開。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Dave 於 3-1-2019 12:43 發表

理論上有座台夾具好扭好多。
呢件真鐵remove tool 有需要也可借出。但要還
自己少玩kwa ,但問番前輩們,之前的kwa 都是比較難扭得開。
多謝師兄慷慨借出
不過我已經成功扭開
雖然支槍花晒
我認為要無損扭開有一定難度,就算用師兄的工具
亦都要磨返啲位先可以套入去扭開
對於唔想整花支槍同無咩工具既人
佢既設計唔係咁User friendly

我覺得好多工具都出得好細支好短用唔到力...槓桿原理唔太好

之前KWA 416台灣0個邊有人用支掃把棍咁長既鐵通+個DIY士巴拿頭...支槍用夾具夾實話一野就扭開

普通玩家屋企都幾難整咁大支野去扭...睇YOUTUBE外國真鐵亦唔少人士自己整碌大野...又係一扭就開

有冇甘難拆呀

係ar10 一樣時難拆

引用:
原帖由 Kwind 於 3-1-2019 14:30 發表
我覺得好多工具都出得好細支好短用唔到力...槓桿原理唔太好

之前KWA 416台灣0個邊有人用支掃把棍咁長既鐵通+個DIY士巴拿頭...支槍用夾具夾實話一野就扭開

普通玩家屋企都幾難整咁大支野去扭...睇YOUTUBE外國真 ...
碌棍其實唔使裝梗嚮件工具上面,多數手作仔都係執條緊緊入到件傢生既鐵喉套住就用得,要用鎚打扁少少至入到就更perfect,你拎埋件工具去水喉舖買條碎料收唔到你幾多錢

發新話題