發新話題

[VFC] MK18 MOD 1

回覆 72# 的帖子

aimpoint大家又點睇?
積極裝備中....

引用:
原帖由 piranharowana 於 9-1-2019 00:01 發表
aimpoint大家又點睇?
AIMPOINT 配M4 系列從來都沒死錯人,一定好睇的。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

回覆 77# 的帖子

但應該都幾貴同香港都冇得賣
積極裝備中....

aimpoint唔一定要揾真鏡.... copy最近做得都唔差, 又或者可以考慮Vortex STRIKEFIRE II之類, 效果都唔錯
玩具姐....

引用:
原帖由 piranharowana 於 9-1-2019 00:31 發表
但應該都幾貴同香港都冇得賣
真AIMPOINT EASY JOB,18樓除左ACRO電視機未到貨之外,其他款買到你破產都得,但問題係冇需要。

個個高汁牌子都總有一兩支AIMPOINT複製人,又平又好用,大把你揀。

計扮M2、M3既,西嘜有Element、Vortex有Strikefire、Holosun有406系列、Vector有Stinger。

扮T1既仲不得了......

回覆 80# 的帖子

嘩,真係多不勝數,有排揀,睇嚟呢排放親假都要去槍街行下,逐樣買
諗諗下都幾多嘢要買,槍帶,匣袋,面罩。。。etc
噚晚本身都見到支M40A5馬記,諗緊買邊支先,最後都係去靚姐到買MK18先,搞掂呢支先再揀支M40A5。
請問一下silencer方面係加長內管套入去定就咁扭入去?謝謝
積極裝備中....

引用:
原帖由 piranharowana 於 9-1-2019 07:36 發表
嘩,真係多不勝數,有排揀,睇嚟呢排放親假都要去槍街行下,逐樣買
噚晚本身都見到支M40A5馬記,諗緊買邊支先,最後都係去靚姐到買MK18先,搞掂呢支先 ...
如果想用長內管最好直接換支一條過彈道好d,主要玩室内場都冇需要加長支管了,玩具滅聲一般作用除左裝飾就係遮住加長內管
鏡方面mk18落eotech幾襯其實copy都光但唔知抗唔抗震,
通常見人地都加埋peq or電筒"裝飾"
夾我覺得玩mk18用pmag潮d,不過都係你中意自由發揮
呢d我覺得配得幾好睇

引用:
原帖由 piranharowana 於 9-1-2019 07:36 發表
噚晚本身都見到支M40A5馬記,諗緊買邊支先,最後都係去靚姐到買MK18先,搞掂呢支先 ...
silencer 基本上真是影相用。
vfc gbb 本身用topgas ,短短一條mk18 管都可以打到擦邊力,不需要加長管了。
反而可能要考慮減力 ( cqb )

cqb 買的野少一些,以下是「室外場」要用而室內場不需要的東西
1 - 槍帶
2 - 護膝
3 - vest

以下是室內內都必須要有的東西
1 - 面罩
2 - 匣袋/ 快拔
3 - 手套

vest 使用與否看個人,室外基本上是必需的,尤其是打gbb,否則換匣會很慢。
aeg 還好一匣300 粒一隻彈匣走天涯,袋多隻係褲袋已600 粒不用vest。
室內個人傾向一條belt 加2 , 3 隻快拔就夠做。cqb 用的彈量不多,
亦因為距離近,一交火基本上總有人要死,不似得大場常常有拉鋸場面耗費彈藥。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

室內唔好再加長啦,10.5"左右已經夠,我支ACR去到14.5"加個三叉火帽已經容易扳到牆身。

裝配件要考慮配重而唔係聖誕樹,MK18本身都算平衡,畢竟除個托之外全金身,ACR、SCAR果種金頭膠尾,再加重前節根本墜到手痛,拖累速度.......

乜鬼鎗型都好,棍仔加支燈同紅點就夠啦......AN/PEQ用係CQB又係同樣問題:laser丫......

回覆 82# 的帖子

謝謝你啊,要慢慢研究下先得
積極裝備中....

回覆 83# 的帖子

咁又係,打cqb都係以輕便為主,距離太近
積極裝備中....

回覆 84# 的帖子

噚日咗好多紅點,真係有排揀
積極裝備中....

除左老馬改打12kg都保證安全之外,其他牌子都大大力,我支WE乜都流暖匣第一鎗J一pair,去陳黑記買穩壓飛鏢自己換果陣先發覺原裝飛鏢彈弓比起穩壓鏢送既中火彈弓硬唔少......

而且,VFC個鎚又打得大力......之前我支416A5都已經邊緣火,再加長內管真係唔得死.....

回覆 88# 的帖子

如果係咁就唔加silcencer了
積極裝備中....

不過18version唔係可以較大細力嘅咩?
積極裝備中....

發新話題