發新話題

[VFC] MK18 MOD 1

回覆 6# 的帖子

謝謝你
積極裝備中....

引用:
原帖由 piranharowana 於 7-1-2019 11:47 發表
我左睇右睇好似係vfc最靚仔,如果要執內部,應該要執埋啲匣,另外請問各師兄有咪槍好推介呢?謝謝
本身睇中MK18 mod 1同M40a5
通常執GBB 在下不會執匣,只會執槍,匣就維持出廠狀態 ( 漏氣另計啦 )
V MK 18 我沒有,AR 款式只有416D ( 2015 ) ,單發CQB 應該沒問題都算爽順的 ,
打連發 + 室外場的話非常唔準,聽說有些高手可以執到60 米中人,但在下不是高手。

M40A5 的話個人覺得談準度真是MARUI 完勝,原裝鑽開缸頭 ( 像VSR 改法 ) ,換條彈弓 打 1.9J,換條長內管,換粒硬少少HOP 膠,
已經落得場,準度大概是 50 米射A4 中 60% +  ( 在下 1.7J + 0.3 豆的測試 )
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

回覆 17# 的帖子

謝謝你啊師兄,剛剛睇咗marui,係咪應該質素好啲?
積極裝備中....

引用:
原帖由 piranharowana 於 7-1-2019 11:56 發表
謝謝你啊師兄,剛剛睇咗marui,係咪應該質素好啲?
marui ar 款式gbb 沒有 mk18 ,只有m4 / cqbr / mtr 16 ( 就是16 寸潮款版本 ) ,沒了。

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

回覆 19# 的帖子

謝謝師兄,咁即係如果揀質素就marui,揀外觀就vfc?
積極裝備中....

引用:
原帖由 piranharowana 於 7-1-2019 14:03 發表
謝謝師兄,咁即係如果揀質素就marui,揀外觀就vfc?
各有各好。

MARUI 即買即落場。

VFC 款多外觀好。

回覆 21# 的帖子

明白,vfc又真係靚仔啲,又多款,剛睇完支marui m40a5,真係好正,再唔係買支m40a5先,等下佢出唔出mk18 mod 1 或 0
積極裝備中....

回覆 22# 的帖子

因為買支vfc,又要俾人執,加加埋埋隨時都8,9K,買支marui好似化算啲,當然,就一定冇vfc咁靚,佢支DD骨真係靚到😍
積極裝備中....

回覆 23# 的帖子

師兄有無考慮GHK

回覆 24# 的帖子

係香港牌子?
積極裝備中....

引用:
原帖由 piranharowana 於 7-1-2019 14:14 發表
因為買支vfc,又要俾人執,加加埋埋隨時都8,9K,買支marui好似化算啲,當然,就一定冇vfc咁靚,佢支DD骨真係靚到😍
吾洗8-9k甘多既....剩係枝槍執順同穩定最多都係俾千幾蚊....加埋枝槍都係5K左右...因為GBB同電槍吾同....吾會需要太多硬件更換升級...大部分都係手工去修改原裝...所以GBB執槍吾需要去到用幾K黎買件執槍(以V記黎計,因為V記GBB大部都係鋼/鐵製,無需要更換...),當然你話計埋其他配件鏡棍燈甘就可以吾至8-9k既....

回覆 26# 的帖子

原來如此,但亦要揾個信得過嘅師傅
積極裝備中....

如果唔追求一定MK18,HK416款,
只係基本M4款,明搶馬記特價約2千尾

VFx MK18黑色,靚姐已經無折,黑沙同價,29xx
新買VFx既GBB使唔使執/要執幾多錢先落到場,
各人睇法唔同,唔係甘方便講甘多

引用:
原帖由 piranharowana 於 7-1-2019 15:58 發表
原來如此,但亦要揾個信得過嘅師傅
GBB基本上大家都推薦XRF/QXF~~

回覆 28# 的帖子

咁師兄可以pm傾嗎?
積極裝備中....

發新話題