發新話題

[VFC] MK18 MOD 1

回覆 60# 的帖子

哈哈哈,又係喎))
積極裝備中....

玩具eotech做唔到真野既效果 都係普通紅點鏡
有隻Aimpoint m4 copy幾好的 我用左幾年係枝m4 gbb到
果隻copy個mount係有防鎖死design
另一隻copy係冇呢個lock 果隻就唔知得唔得了

引用:
原帖由 piranharowana 於 8-1-2019 13:14 發表
爬落又真係小post講點樣執vfc嘅gbb,不過講真,如果諗住即買即落場,應該馬記無誤
講真如果第一支gbb長槍買返mws唔改外觀加支平價真鏡咁落場已經幾好用值得推薦, 但你想追mk18款用馬記+靚少少dd骨&前後西+沙色件(如要)基本槍+改件=4千幾,改mk12仲貴,而v記包既鋼料印象中都唔少硬件上二千幾算抵玩所以V記優點就係呢度,只係V記輸系統性能方面了(如果有馬記性能點會平比你) 總合有得必有失自己取捨了
V記

馬記

引用:
原帖由 Dave 於 8-1-2019 11:05 發表

馬記玩性能,V 記玩外觀,這一點我從一而終都是這樣說。
G 兄有相當GBB 經驗,要改善一柄GBB 性能舉手投足已經做到,但許多玩家真是即買即玩,沒技術亦沒工具去改槍,這個同理心要有。
如果所有性能都用「改完 ...
黃生!咁o岩呀!你寸G兄就寸佢,唔好借D意寸其他組織,
係你入世未深自定議其他組織方針,你講的組織其實一
開始就係協助一些無法正常把玩自己手中GBB朋友,正所
謂沒有整唔到的GBB,只有不願嘗試的玩家,你講的組織
其實係乜野牌子的GBB都會玩,修理教學只是各下選擇
性當睇唔到,當然開箱文就無各下文筆咁好,話晒各下都
係作家出生,在台灣論壇上的無中生有真係令本人感到
各下喜歡搭著別人的屍骸上位性格,真係是其是非其非,
希望各下出多一些開箱文,小做一些自主的批鬥文,不要
忘記國家對你的栽培,否則好易就會被其他同胞離棄。

回覆 62# 的帖子

再唔係買支二手真品eotech
積極裝備中....

回覆 63# 的帖子

如果打CQB,系統要求唔需要太高,就真係外觀大於一切了
積極裝備中....

引用:
原帖由 piranharowana 於 8-1-2019 20:28 發表
再唔係買支二手真品eotech
三四千蚊買支口水尾不如一支全新Sightmark、Vortex (唔係Vector)......

除非你好堅持要收銀機玩造型,否則咁既錢有太多好既選擇可以用......

回覆 67# 的帖子

謝謝師兄見解,呢兩個牌子等我上網睇下係咩款嚟先
積極裝備中....

同埋想問下加silencer方面,係加長內管套入去定就咁扭入去嘅呢?謝謝
積極裝備中....

引用:
原帖由 RCOOH 於 8-1-2019 20:41 發表

三四千蚊買支口水尾不如一支全新Sightmark、Vortex (唔係Vector)......

除非你好堅持要收銀機玩造型,否則咁既錢有太多好既選擇可以用......
睇咗兩隻牌子,好唔錯咁喎
積極裝備中....

呢兩款幾好喎,唔知香港有冇得賣

附件

8-1-2019 21:54

8-1-2019 21:54

積極裝備中....

引用:
原帖由 piranharowana 於 8-1-2019 21:54 發表
呢兩款幾好喎,唔知香港有冇得賣
西嘜Ultrashot去靚姐或者明搶度,但laser就咪搞啦,加埋CQB,想射傷人隻眼咩......

Vortex就要其他CHing指點一下。

回覆 72# 的帖子

咦,係喎,有laser喎,咁就唔係好啱了
積極裝備中....

邁出咗第一步了

附件

8-1-2019 22:57

積極裝備中....

引用:
原帖由 DENON 於 8-1-2019 19:58 發表

黃生!咁o岩呀!你寸G兄就寸佢,唔好借D意寸其他組織,
係你入世未深自定議其他組織方針,你講的組織其實一
開始就係協助一些無法正常把玩自己手中GBB朋友,正所
謂沒有整唔到的GBB,只有不願嘗試的玩家,你講的組織
其 ...
如無眼疾的話,在下所寫對白是「這種盲目就在FACEBK 出現就算了,這裡不必這樣。」在下說的是FB ,
不明白閣下是甚麼「組織」,網上談玩具槍的群組沒有十個都八個,如閣下不說明是哪個「組織」,在下也不認得閣下是何人何物,談的又是甚麼組織。
要對號入座的話似乎有點離奇了。

人當然不喜歡被人說被人寸,但如果要大言炎炎指責別人「寸人抽水」是不對,
或者可照照鏡子,如果自身ADMIN 都帶頭針對,抽水取笑甚至謾罵,之後再站於高地要求別人不要寸自己,
是否自打咀巴州官放火?情況有點像成龍大哥要求香港男士尊重女性一樣,又或人不笑狗也要吠兩聲。

另外一件事,我冇寸G 兄,不嬲我對G 兄有一定既認同,尤其GBB 方面比許多人更強,許多運作的概念他是很清晰的。
上文提到「當然許多執迷者是不樂見這種客觀討論,二話不說便陰謀論打手論一言堂論,讚某品牌代表死忠迷信,批評某品牌便是抹黑針對,
不會接受優點、缺點是一個比例而不是一個絕對值」,也許有人自動接子彈入座反擊,那也是可以。
在下跟G 兄雖然偶有口角,但從來認同一樣野,TM 性能面優勝,V 記外觀優勝,
比較不同的觀點是我著重原裝槍性能,之後手工改善的不會列入槍支性能範圍。
而G 兄認為槍支買回去要有基本動工能力修正問題,道相似卻不相同,亦不見得要跟G 兄勢成水火。

至於V 記評價上面有提,就是外觀良好,性能一般,偶有大BUG,不得不執。
AR /416 已經算是比較好了,不信玩玩UMP,MP5 等。槍不會修不好,
重新設計再CNC 車製新件出來總會修得好的,
問題是這應該是廠家要完善的事,不是玩家應該做的事。
玩具就應該要有玩具的玩法,買回來,打開,就要玩到,
性能不盡完善可以理解,但自炒自毀甚至根本不能正常操作卻不應該是2019 年出現的事。
今年2019 年了,需要「協助一些無法正常把玩自己手中GBB朋友」的品牌已經不多,
GBB 始終是玩具,玩個玩具都要協助是甚麼道理?是傷殘還是槍殘?

至於閣下那一句:「在台灣論壇上的無中生有真係令本人感到
各下喜歡搭著別人的屍骸上位性格,真係是其是非其非」
說實話每個字都識,但成句就是不知點解,這算是完整句字嗎?
至於台灣論壇無中生有云云,相信所指的是G3 匣頂膠料幾匣磨花事件,
或者在下是有錯漏了,花就是肯定花了,因為見過實槍的確如是,但「病因」可以指教一下,
始終閣下及所屬組織可能比較專業,如花痕是其他原因造成的話請不嗇指教,
究竟是撞花磨花還是自然分解或是被老鼠咬,起碼讓人有一個知字。
聽說「某組織」亦有苦主表示過問題,更貼了相片的確是又花又崩,問了一輪,
如無記錯最終解答是:「金屬撞膠當然會磨損,當然你可以不滿」,
這種「協助」真是多謝哂了,即時解決了問題的提出者。
如果所提及的「屍骸」是指G3 那彈匣的話,只能說這是一個非常跳脫的隱喻手法。

至於開箱文拆解文測試文在下素來有做,是興趣也是執著,
至於批鬥文記憶中沒有寫過,如果覺得在下寫的是虛構抹黑,不妨做個相似的測試,
用事實去嬴在下,而不是動動嘴巴算數,始終風向是一時三刻的,
但事實卻是不易駁倒。

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

發新話題