發新話題

[VFC] MK18 MOD 1

靚姐到見有, 黑色仲平d, 不過呢度唔會有人建議你落場玩v記

引用:
原帖由 piranharowana 於 7-1-2019 10:48 發表
點解唔用Vfc落場嘅?係好多鑊氣?
其實冇話唔落得場一樣大把人玩緊,只係係度傾v記既野通常會引起另一個問題 普通玩家都係建議玩返大路野(例如馬記/ksz),至少有問題上來呢道仲有人解答你

引用:
原帖由 Dave 於 7-1-2019 18:02 發表

在下MARUI 和V 記也一堆,不喜歡靠吹,只喜歡測試為實。

http://www.wargamehk.com/cgf/vie ... 9012&highlight=

全原裝對全原裝,測試結論如何就見仁見智了,各人接受程度也是自由,例如平時 ...
其實好似冇人話馬記性能唔好而V記就好好,論性能+實用性比較由於Z系統出左一段唔短時間,唔係一早已經確定馬記野特別出眾 照原裝唔改開箱對比我諗無論拎邊個牌子同mws比準度都會有顯著差距,咁只要性能比唔上馬記既其他系統係唔係唔值得投資拎落場玩?
如果件野仲係市場流通相信仲有佢市場價值同支持者,值唔值得買就真係每人選擇不同
利申:z系統同v記之前都賣走左

引用:
原帖由 piranharowana 於 8-1-2019 01:18 發表
咁師兄宜家用緊咩?
其實我仲有支改好左mws留低,本身之前有2支賣走左一支,而v記我只係得支舊版聽到就出鍛版所以放埋,而家出到18版有改良以特價2千中買到mk18款又有唔少鋼料個人覺得有吸引力既,
不過玩得v記野事講明性能同穩定性唔會有馬記好無論原裝定改裝(或者神人做到但唔是我 ),如果肯比多d錢放去馬記砌款同換補品,追求性能原則下咁可以唔簡v記同其他牌子都得,
我放馬記原因只係我無水次次改款同遲下一堆亞鉛件到期要換養唔起 窮窮地玩下港台d gbb執下落場殺到人已夠自己要求

引用:
原帖由 piranharowana 於 8-1-2019 13:14 發表
爬落又真係小post講點樣執vfc嘅gbb,不過講真,如果諗住即買即落場,應該馬記無誤
講真如果第一支gbb長槍買返mws唔改外觀加支平價真鏡咁落場已經幾好用值得推薦, 但你想追mk18款用馬記+靚少少dd骨&前後西+沙色件(如要)基本槍+改件=4千幾,改mk12仲貴,而v記包既鋼料印象中都唔少硬件上二千幾算抵玩所以V記優點就係呢度,只係V記輸系統性能方面了(如果有馬記性能點會平比你) 總合有得必有失自己取捨了
V記

馬記

引用:
原帖由 piranharowana 於 9-1-2019 07:36 發表
嘩,真係多不勝數,有排揀,睇嚟呢排放親假都要去槍街行下,逐樣買
諗諗下都幾多嘢要買,槍帶,匣袋,面罩。。。etc
噚晚本身都見到支M40A5馬記,諗緊買邊支先,最後都係去靚姐到買MK18先,搞掂呢支先 ...
如果想用長內管最好直接換支一條過彈道好d,主要玩室内場都冇需要加長支管了,玩具滅聲一般作用除左裝飾就係遮住加長內管
鏡方面mk18落eotech幾襯其實copy都光但唔知抗唔抗震,
通常見人地都加埋peq or電筒"裝飾"
夾我覺得玩mk18用pmag潮d,不過都係你中意自由發揮
呢d我覺得配得幾好睇

想固定力用膠水痴死粒皇冠有冇機? 再唔係換粒WA皇冠落去fit唔fit到?

支紅點都幾特別唔知乜名堂

引用:
原帖由 piranharowana 於 22-1-2019 23:26 發表
睇睇下又好似加silencer 型仔啲喎。。。
加滅聲係型仔d既,如果用左唔加長內管仲可以減少少力

引用:
原帖由 nagato9361 於 23-1-2019 03:37 發表

點解會減力?
槍管長過內管越多越明顯,即是假設1J力隔15~2Ocm測J會細力左一d,
不過純粹講笑減力成效唔多唔好依賴呢種方法減力
真係要減力換短內管或整粒飛機入面減力皇冠已ok了

引用:
原帖由 piranharowana 於 23-1-2019 09:03 發表
哦,原來如此,係咁加支落去玩下又冇妨,但會唔會影響準成度呢?
你可以當滅聲是裝飾就ok, 其實印像中有d滅聲是有夜光功能幾搞笑
https://www.youtube.com/watch?v=-42JGZ2apNk

發新話題