發新話題

[Marui] M&P9 Two Tone

回覆 45# 的帖子

喔,你果支係mnp9,我等果支係mnp9l

回31#

C Hing支玩具槍都幾落重本,仲加埋迷彩水印tim. Thx for sharing.

我都係9L呀,不過上年西京買落而家唔知仲有無

回覆 48# 的帖子

之前佢有支pre order 左好耐但番極都番唔到果支?見到laylax佢呢排update左個網支外管個頭係可以兩用?多口問句件嘢係咪原裝馬記數?

哦你原來講緊外管 我覆另一位師兄係話9波俾9L既拍頭好順

Laylax外管可以兩用?即係扭上到正同逆牙?
暫時未有換外管打算 9L換完支槍有無6吋?

回覆 50# 的帖子

sor

拍頭好似暫時得9波,小弟都換左

我都換左九波拍頭,但係好似 bolt back 弱左
我見 cowcow 有出拍頭,寫住 HICAPA/1911/M&P9L 共用,所以先諗緊可唔可以裝隻 hi capa 拍頭落去試下

咁可能要用返cow cow相應件先得
唔出奇既,可能順左早左cut氣

回覆 52# 的帖子

最初買支嘢番來時換了紫哭泣同拍頭,點知支嘢痾尿,換晒啲出氣valve同吹氣咀解決,歸根究底出氣唔夠,本身支嘢係細力,跟住一闊三大索性加大埋啲氣缸。

Cow cow 自已出左隻飛機坐比mnp9l,但個拍頭設計係凹東菰頭套果種拍頭同hi capa原裝一樣所以佢先話可共用我諗應該係咁 同原裝黎睇hi capa 同 mnp9l 個膠圈size 都好接近 係咁二度過,兩者直徑應該差唔到0.05mm,但個offset拍頭厚度未必同(如要拆出來度好大工程 )九波自己都有兩種格式。

咁用左牛牛飛機座係咪用唔到9波個拍頭

回覆 55# 的帖子

等師兄試完再分享

見到幾位師兄的槍都好正....搞到我心痕痕。又想整返把黎玩下....
其實我之前都睇中左M&P9,想問MARUI3把M&P9 (黑/沙/長版) 零件是否真的有好大分別而不能共用?
因為我聽過有POST提及過下以幾點,
1.基本上現在賣街的改件都係比黑色&沙色短版用,
2.沙色係黑色的小改款, 飛機組有少少唔同左,後座力細左,出氣少左(出力細左) .扳機扣押感好左&行程短左。
3.長版M&P9L零件完全唔通用於黑沙。

想問是否真的如此?  聽落好似買黑色好D咁
改金屬滑架的話, 把槍推鋼滑架是否唔太好? 因為睇過CXW的吉打滑架試槍片,  感覺好似好「立」,唔夠爽快。

其實開頭係諗住買WE, 不過好似沒晒真刻下身&鋼滑架......如果有師兄知, 可以PM小弟.... 謝謝

引用:
原帖由 kornhill401 於 24-1-2019 12:03 PM 發表
C Hing支玩具槍都幾落重本,仲加埋迷彩水印tim. Thx for sharing.
Cerakote黎

引用:
原帖由 rYaN 於 25-1-2019 12:57 發表

Cerakote黎
其實通常咁樣幫枝鎗重做finishing要幾錢 ?
當淨係slide同埋外管咁計

回覆 57# 的帖子

我反而聽過下身應該係通用的,飛機座9同9L就一定不通用,兩款外管同hop up都好似有少量改動
最主要都係睇你砌唔砌rmr款既姐,唔砌就大把件啦,不過9L件都出得七七八八

發新話題